Sambata 6 Martie

Bondor, criminalul studentului din Obsession, din 2006, ar fi omorât un alt clujean în Anglia


Călin Ciprian Bondor (35 de ani)  a fost găsit vinovat și condamnat la 8 ani de închisoare pentru uciderea cu o bucată de pavaj a unui student acum 12 ani, în parcarea clubului Obssesion.

Bondor a fost eliberat între timp și a plecat în Anglia, iar acum ar fi fost reținut pentru o nouă crimă.

Două persoane au fost reținute în legătură cu o crimă din localitatea Harehills. Poliția din West Yorkshire au declanșat o anchetă după ce un bărbat de 34 de ani a murit în spital după ce a fost găsit grav rănit.

Poliția a reținut două persoane, Ciprian Bondor, 35 de ani, și Maria Roman, 24 de ani, acuzați de crimă. Victima se numește Zahiu Vasile Roman (foto) și este fratele tinerei reținute pentru crimă. Purtătorul de cuvânt al Poliției din West New Yorkshire a declarat pentru Știri de Cluj că numele presupusului autor al crimei este Ciprian Călin Bondor și că acesta va fi prezentat magistraților.

Se pare că Bondor este cel care, în urmă cu 12 ani, a omorât în bătaie un student nevinovat, în parcarea clubului Obssesion, alături de mai mulți prieteni. Bondor a fost cel găsit vinovat de loviturile fatale, de acum 12 ani, când avea 23 de ani și petrecea în clubul de fițe din Cluj-Napoca, între timp închis.

b12cbf2d33249f3a29c323713fd56c93.jpg

Foto: Criminalul studentului 

Studentul Calin Gordea a murit in noaptea de 5/6 noiembrie 2006, în fata clubului Obsession, unde isi aniversase implinirea a 21 de ani, alaturi de mai multi prieteni.

Între grupul lui si cel al lui Calin Bondor a izbucnit o disputa prostească, care a continuat afara din local. Gordea a fost lovit si a cazut, lovindu-se de bordura, si a decedat in drum spre spital.

Presa vremii scrie că incidentul a pornit în clubul Obsession, iar prietenii victimei au fost scosi pe rand afara din club de bodyguarzi, dupa care au fost lasati in mainile agresorilor care le-au aplicat bataia de rigoare. Bodyguarzii PP Protect de la Obsession, cunostinte ale grupului de agresori, au urmarit impasibili cum acestia isi bateau victimele in strada, fara sa intervina, deoarece, asa cum spunea conducerea firmei de paza, responsabilitatea lor este ordinea in club. Ultimul care a iesit pentru a fi batut a fost Calin Gordea, caruia, spun martorii, i-a fost aplicata o lovitura fatala cu o bucata de pavaj. Desi procurorii l-au purtat pe Bondor prin fata camerelor de luat vederi in postura de criminal, procurorul Violeta Traistaru, purtatorul de cuvant a Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, a explicat apoi ca: "Persoane din grupul victimei, cat si din celelalte grupuri au aplicat lovituri altor indivizi. Ramane sa stabilim daca si alte persoane vor fi puse sub invinuire". Primarul Emil Boc a trecea în acea noapte cu autoturismul prin zonă, a oprit și a încercat să ajute victima. 

În 2009, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Ciprian Călin Bondor la opt ani de închisoare cu executare.

Culmea, un an mai devreme, Bondor fusese condamnat de Tribunalul Cluj la patru ani de inchisoare cu suspendare, dar Curtea de Apel Cluj a admis recursul procurorilor si l-a obligat pe Bondor sa plateasca si 115.000 de lei daune materiale si morale familiei studentului Calin Gordea.

Curtea de Apel Cluj a admis astazi apelul declarat de Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj si partea civila G.A. impotriva sentintei penale date de Tribunalul Cluj in cazul inculpatului Bondor Ciprian Calin, dispunand condamnarea acestuia la o pedeapsa de 8 (opt) ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte si obligandu-l pe inculpat sa achite partii civile G.A. suma de 15.000 lei daune materiale si 100.000 lei daune morale.

De asemenea, a fost respins ca nefondat recursul declarat de inculpatul Bondor Ciprian Calin impotriva aceleiasi sentinte. Hotararea poate fi atacata de inculpat cu recurs, in zece zile de la pronuntare”, se arata intr-un comunicat de presa de marti al instantei clujene.


1798036_736889513025423_4556771440512083328_n.jpg

Bondor și Zahiu Vasile Roman împărțeau aceiași locuință în Anglia, unde lucrau. Ambii sunt clujeni și cel mai probabil se știau încă din România.  Maria Roman ar fi chiar sora victimei, după cum precizează și polițiștii din Anglia. 

Comentarii Facebook