Boc l-a iertat pe directorul Sălii Polivalente Cluj, care a ”spart” bugetul public pe haine de lux, băutură și gadgeturi: I-aș da 30% penalizare


Primarul Emil Boc nu îi cere demisia lui Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, care a cheltuit iresponsabil bugetul Sălii Polivalente Cluj, pe haine de lux, echipamente de la o firmă care vinde articole de golf, băutură și pe gadgeturi inutile, în pandemie, când au fost reduse salariile și a fost dat afară un om, tocmai pentru a reduce cheltuielile. 

Primarul lasă să înțeleagă că Ionuț Rusu a făcut o ”prostioară”.

Am primit în raportul de presă și eu sesizarea cu privire la Sala Polivalentă. Am sunat președintele Consiliului de Administrație (fostul membru PDL, deputatul Petru) și l-am rugat, conform prevederilor legale, să verifice legalitatea și autenticitatea documentelor publice prezentate, pentru corecta și transparenta informare a opiniei publice. Domnul președinte m-a informat că va convoca Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente și îmi va comunica concluziile.

Punctul meu de vedere personal este următorul. Nu știu dacă acele achiziiții sunt legale sau ilegale. Dacă sunt ilegale constatate de Curtea de Conturi sau de Consiliul de Administrație, să le impute managerului. Dacă sunt legale, însă, eu tot consider că au fost inoportune, cel puțin o parte dintre ele. Oportunitatea se decide de către manager. Eu am spus și președintelui Consiliului de Administrație că, dacă eu aș fi fost într-o asemenea situație, în condițiile în care sunt legale, dar sunt inoportune, tot o diminuare de 30% din salariu i-aș da, cel puțin pentru o lună, pentru faptul că nu a avut maturitatea necesară să înțeleagă că, în vremuri de restriște, îți mai ajustezi cheltuielile conform nevoilor.

Asta în ipoteza în care acele cheltuieli erau pe profilul… nu știu, ce articole sportive au cumpărat pentru sala de fitness, dacă se încadrează pe profilul Sălii Polivalente sau celelalte pentru angajați (n.red. haine de lux Hugo Boss pentru deszăpezire). Asta e treaba celor care sunt de specialitate să stabilească. Din punctul meu de vedere, trebuie ca fiecare om care gestionează banul public să se gândească de două ori cum îl cheltuie. Acest lucru, dacă l-a făcut, eu i-aș da și o penalizare. Oportunitatea se vede de la o poștă că... se putea abține. Nu vreau să interferez cu ancheta Curții de Conturi, care va veni anul viitor, sau a Consiliului de Administrație”, a spus primarul Emil Boc. 

Directorul Ionuț Rusu a cumpărat cu banii Sălii Polivalente 12 articole vestimentare, în valoare de 10.000 de lei, de la cel mai scump magazin din Cluj. Factura emisă de Peek & Cloppenburg și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară. Știri de Cluj a întrebat despre ”oportunitatea” achiziției, iar replica a fost că hainele au fostb folosite de angajați pentru a munci la deszăpezire.

1. Cămașă Polo Ralph - 629 lei

2. Jeans Boss - 779  lei

3. Jerseu Boss - 989 lei

4. Hanorac Boss - 729 lei

5. Hanorac Noss - 499 lei

6. Jeans Joop! - 359 de lei

7. Hanorac Boss - 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn - 1399 lei

9. Hanorac Boss - 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss - 679 lei

Sala a cumpărat și două articole de îmbrăcăminte pentru femei. Nu se știe pentru cine, iar fosta iubită a directorului Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, care lucrează chiar la Sala Polivalentă, a spus că nu a primit nimic.

1. Jachetă Wellensteyn - 1199 lei 

2. Bluză Ralph Lauren - 183 lei

Reprezentanții Sălii au spus că sunt echipamente cu care angajații să deszăpezească aleile din jurul Sălii Polivalente. Știri de Cluj a prezentat facturile, care arată că banii publici au fost ”topiți” de conducere, dar Emil Boc vrea în continuare aceastî conducere performantă.

REVOLTĂTOR! În pandemie, directorul PNL -ist al Sălii Polivalente Cluj ”sparge” banii PUBLICI, pe haine de lux, la cel mai scump magazin din Cluj

În pandemie, conducerea Sălii Polivalente Cluj nu a cumpărat doar haine de lux, ci și ”articole sportive” de la o firmă care vinde crose de golf - FOTO

Sala Polivalentă Cluj și-a cheltuit bugetul pe băutură și gadget -uri, dar l-a dat afară pe un angajat pentru a face economii - FOTO FACTURI

Consilierii locali i-au atras atenția că trebuie luate măsuri și că atitudinea primarului este una patern, dar în cauză este vorba despre un manager public.

Trebuie să verificăm prima dată, dacă sunt ilegale sau legale aceste achiziții. Aș dori să vă solicit ca atunci când aveți răspunsul de la președintele CA -ului (Petru Călian) să ni-l comunicați. 

Cred că ar fi oportun să avem o ședință de Consiliu Local extraordinară, în care domnul director vine și ne prezintă situația. Instituția este în subordinea noastră.

Legat de oportunitatea acestor cheltuieli, aș vrea să vă spun (domnule primar) că ați fost foarte patern ceea ce ați spus, legat de lipsa de maturitate (a directorului Ionuț Rusu). Dacă vorbim de lipsa de maturitate, în ceea ce privește un manager al unei instituții publice, atunci ar trebui să vorbim de oportunitatea ca acel manager să nu mai fie managerul acelei instituții. Cred că sunteți toți în asentimentul meu că este o pată rușinoasă pe ceea ce reprezintă un management performant din instituțiile publice.

Este o problemă extrem de gravă, dacă se arată a fi reală. Vrem să o discutăm strict din punct de vedere managerial și de oportunitate, de a avea un astfel de management, nu imatur, ci neprofesionist, la cârma unei instituții a statului”, a spus Adriana Cristea, consilier local USR PLUS.

Valentin Mătușan, consilier local PSD Cluj, a declarat: ”Trecând peste legalitatea sau legalitatea acestor achiziții, domnul primar spunea inoportune, dar eu aș spune lipsite de moralitate, având în vedere poziția domnului director când a venit în vederea aprobării bugetului pe anul 2020 și când a justificat de ce este pe minus Sala Polivalentă, să auzim acum din presă că a făcut aceste achiziții, care nicidecum nu se referă la vreo sală de fitness. Nu cred că un costum Hugo Boss ține de sala de sport. 

Trebuie să vină domnul director pentru că este subordonat și Consiliului Local. Atunci să vină să justifice, pentru că noi aprobăm bugetul. Ce s-a scris în presă atrage un vot de blam și împotriva noastră, dacă nu luăm anumite măsuri, dacă se constată că s-a greșit, dar cel puțin moral sigur a greșit”.

haine lux.jpg


Comentarii Facebook