Bloc de 33 de metri între hale pe strada Vidrei. Boc: V-am spus să vă feriți de cacofoniile astea. Hală, bloc, hală, bloc


Investitorii propun realizarea a două blocuri de 33 de metri înălțime între hale. Investiția este propusă pe strada Vidrei. 

Oamenii care au firme în halele din zonă cer panouri fonoabsorbante pentru a nu avea scandal cu locuitorii blocurilor. 

Călin Ghimbuțan, proprietarul uneia dintre hale, a spus că e de acord ca investitorii să câștige bani, ”dar ei construiesc și cumpărătorii rămân. Agregatele frigorifice pe care le avem noi produc zgomot. Eu cer să fie puse panouri la o înălțime care să absoarbă zgomotul respectiv. Nu este foarte mare, dar noaptea când se deschid geamurile vor auzi și apoi vor veni la noi că îi deranjează că merg agregatele frigorifice. Sunt nouă hale”. 

Atenție cum le faceți ecosistemul de locuire. Eu am o hală de construire și vor veni să urle ca în Florești. Atenție. Faceți retragerile maximale, pentru că acestea sunt pentru eternitate”, a mai spus un arhitect. 

Dan Pitic: ”Sensul giratoriu a fost prevăzut pe terenul dezvoltatorului, dar și pe terenul firmelor din zonă. Așa cum, este prevăzut acum nu se va putea face”. 

În planșele arhitecților se vede că sunt propuse clădiri de 33 de metri, respectiv un regim de inaltime de 2S+P+1 - 2S+P+5E+ER.

Domnule arhitect ar fi bine să mai treceți și prin cartierele Clujului ca să vedeți cum ar arată. Ar fi bine să fie puțin bun simț urbanistic, pentru că acolo locuiesc oameni nu animale. Degeaba mă enervez”, l-a criticat Boc pe arhitectul din Chișinău.

O clujeancă a spus că blocurile de 33 de metri sunt nepotrivite.  

Comisia de Urbanism a cerut un studiu de trafic reactualiza, pentru că acolo vor fi cel puțin 1500 de apartamente. ”Dinstinse arhitect (Alexandrin Buraga). Nu tebuie să vă permiteți mai multe apartamente, decât va spune studiul de trafic”, a precizat Emil Boc. 

Acolo vor fi minim 2000 de apartamente și trebuie o rețea stradală clasă, o școală. ”Eu cred că este o propunere corectă. Nu poți să aprobi o chestiune în care să pui vecinii în cap pentru că au loc activități economice acolo. Acest lucru îl avem trecut în regulamentul general”, a spus primarul Emil Boc.

Arhitectul Vlad Negru a spus că nu este pus în  valoare deloc Someșul. Acesta a spus că o grădiniță pe 1200 de mp este insuficientă. 

Untitled112.png

2222.jpg

Comentarii Facebook