Miercuri 24 Aprilie

Blestem sau destin? O familie de patru persoane din Cluj a murit in ultimii trei ani in conditii tragice

 

Accidentul de sambata seara de pe strada Fabricii, in care un tanar de 23 de ani si-a pierdut viata ascunde o adevarata drama. Tanarul care a decedat se numea Octavian Serban, iar in ultimii trei ani toti membrii familiei lui au murit in mod tragic.

 

Tatal s-a spanzurat, mama, sora si el au murit in accidente de circulatie. Destin sau blestem, ar spune unii si altii. Povestea trista a familiei Serban a fost prezentata azi de ziarul Evenimentul Zilei.

 

Articolul publicat de Stiri de Cluj referitor la accidentul in care a murit Octavian Serban il puteti citi AICI.


In mai putin de trei ani, n-a mai ramas urma de familia Serban. Multi vorbesc de blestem cand mai multi membri ai aceleiasi familii au parte de morti violente. Parapsihologii ar pune pe seama supranaturalului asemenea intamplari, dar nici asa misterul n-ar fi elucidat. Pentru dramele din familia Serban, din Cluj Napoca, explicatii logice nu exista. Si in acest caz toti rezuma situatia la un singur cuvant: blestem.


Ceasul rau: a murit intr-un accident usor

Pana in 2010, familia Serban era compusa din patru membri, tata, mama si doi copii frumosi, sora si frate, Lavinia de 24 de ani si Octavian de 21 de ani. Acum niciunul dintre acestia nu mai traiesc. Ultimul, Octavian a murit sambata seara intr-un banal accident de circulatie, in care persoanele implicate au suferit rani usoare, care nici macar nu au necesitat internare in spital. Doar Octavian a fost singurul care a murit la fata locului.

Tatal s-a spanzurat, misterios, intr-un dulap

Primul care a murit in conditii total misterioase a fost capul familiei, Petruta Serban. Barbatul s-a nascut in 1952, la Galati, si a venit cu serviciul la Cluj. Cei care i-au cunoscut pe membrii familiei Serban nu vor sa povesteasca foarte multe, de teama ca blestemul sa nu cada si asupra lor.

"Pe bietul Petruta l-au gasit spanzurat intr-un dulap. Nu bea domnule, era un om cu frica de Dumnezeu. Intr-o dimineata l-au gasit spanzurat in dulap. Acum am auzit ca a murit si Octavian, fiul mai mic. Este clar un blestem. In trei ani s-au stins toti ca lumanarile", spune un fost prieten al lui Petruta Serban.

Gestul lui Petruta a fost unul care nu a putut fi niciodata explicat, cu atat mai mult cu cat nu a lasat niciun bilet de adio.

Octavian a trecut printr-o depresie severa

Din cauza acestei tragice intamplari, baiatul mai mic al familiei Serban, Octavian, a suferit o adevarata depresie si nu mai voia sa doarma in apartament. Cu greu si doar cu ajutorul mamei si a psihologilor a putut sa treasca peste aceasta intamplare. Dupa ce au investigat cazul, politistii au ajuns la concluzia ca barbatul s-a sinucis.

Mama si fiica au murit intr-un accident de masina

Dupa cateva luni de la aceasta tragedie teribila, fiica mai mare a familiei Serban, Lavinia a plecat la munca in Spania, alaturi de prietenul ei cu care urma sa se casatoreasca. In familia Serban, totul parea ca revine la normal, dupa sinuciderea lui Petruta.

Vestea ca Lavinia urma sa se marite a bucurat pe toata lumea. Pentru a ajuta cu pregatirile de nunta, mama Laviniei, Livia Serban si-a luat concediu de odihna si a plecat in Spania. Femeia era angajata la Primaria Cluj Napoca, la Directia de Asistenta Sociala.

Blestemul a actionat din nou. Datele detinute de colegele Liviei Serban sunt cutremuratoare. "In ziua in care trebuia sa revina in Romania a avut loc un accident de circulatie in care si-au pierdut viata atat Livia, cat si Lavinia. Fiica o ducea pe mama la aeroport unde trebuia sa se imbarce intr-un avion care sa o aduca la Cluj. Pe drum, a avut loc un accident de circulatie in urma caruia au murit amandoua. Era anul 2010. Am aflat ca masina a derapat si s-a tamponat de un parapet de protectie", spune o fosta colega cu Livia Serban. Cand a murit, Livia avea 51 de ani iar fiica ei, Lavinia, doar 24 de ani.

Tanarul a suferit un soc si mai puternic

Femeia era vazuta de colegi ca o adevarata mama care este dispusa sa faca orice pentru copii ei. "Era mereu bine dispusa. Avea un zambet pentru fiecare. A trecut cu greu peste tragedia cu sotul si era tot timpul bine dispusa. Dupa ce a murit Livia, l-am ajutat pe Octavian, fiul care a ramas in viata cu ce am putut fiecare. Am adunat bani ca sa poata sa le aduca acasa. Am stat de vorba cu el mult timp dupa. Apoi nu a mai raspuns la telefon sau la mail. Am auzit ca s-a logodit a reusit sa treaca si peste aceasta drama", a mai spus angajata Primariei Cluj Napoca.

A murit si Octavian

Blestemul a lovit din nou in seara zilei de 9 iunie 2012, la ora 23.00. Ultimul membru al familiei Serban, Octavian, in varsta de doar 23 de ani, a murit intr-un banal accident de circulatie, produs de unul dintre cei mai buni prieteni ai lui, Cosmin Pepine, care conducea o alta masina, fiind sub influenta alcoolului.

Din nou lucruri ciudate s-au petrecut in acest incident. Din cele patru persoane care au fost implicate, doar Octavian a decedat, restul suferind rani minore care nu au necesitat internare in spital. Cazul seamana cu celebra serie "Final Destination", in care moartea isi urmareste cu tenacitate victimele, oricat ar incerca acestea sa se ascunda si sa scape. Detalii infime din accidentul din week-end confirma teoria ca soarta nu iarta.

Ucis de cel mai bun prieten

Octavian Serban, se afla intr-un autoturism Seat Toledo, inmatriculat in Spania, si circula regulamentar pe banda unu de circulatie, pe un drum cu doua benzi pe fiecare sens de circulatie. Pe banda a doua, circula masina lui Pepine, un Opel Astra.

"Pentru amandoi copiii plang"

Politistii sustin ca, la un moment dat, autoturismul din fata masinii lui Pepine a semnalizat ca vireaza la stanga, regulamentar. Speriat, tanarul a virat dreapta si a acrosat masina condusa de Octavian Serban. "Pe fondul deplasarii cu o viteza superioara limitei legale impuse in localitate si al neasigurarii la schimbarea directiei de mers, a acrosat autoturismul marca Seat Toledo, condus de Serban Octavian, pe care l-a proiectat in afara partii carosabile, respectiv intr-un stalp de iluminat", se arata in sentinta prin care autorul accidentului a fost arestat pentru 20 de zile.

In cele doua masini care s-au acrosat erau patru persoane, trei dintre acestea suferind rani minore in schimb, a patra, Octavian si-a pierdut viata.


Tatal tanarului care a produs accidentul este devastat. "Nu pot sa va dau detalii, sunt cu inima zdrobita, alte raspunsuri nu va pot da. Eu plang cu doi ochi, cu un ochi pentru fiul meu, si unul pentru celalalt copil. Pentru amandoi copiii plang. Sunt devastat", a spus Ioan Pepine.

Biserica nu crede in blestem

Prietenii lui Octavian spun ca acesta o iubea foarte mult pe Alina. "S-au casatorit in luna februarie 2012 la starea civila si a fost un moment greu pentru Octavian deoarece din partea familiei lui nu a venit nimeni, pentru ca nu a avut cine. M-a emotionat", spune un prieten bun al lui Octavian.

Preotul Bogdan Ivanov nu crede ca mortile membrilor familiei Serban pot fi puse pe seama unui blestem. Biserica vede altfel lucrurile. "Moartea in sine este purtatoarea unui semn si a unui avertisment pe care Dumnezeu il da indirect oamenilor, asupra faptului ca oricand se poate termina aceasta viata. Moartea este in mana lui Dumnezeu. Oamenii nu inteleg ratiunea acestui fapt. Dumnezeu vede altfel lucrurile", crede preotul Ivanov.

Cand Octavian s-a casatorit in februarie, anul acesta, a plans ca n-a avut cine sa vina din familie, pentru ca toti murisera. Acum s-a dus si el.

Comentarii Facebook