BATAIE DE JOC: Electrica Cluj taie curentul fara sa anunte

 

Mai multe blocuri de pe strada Alexandru Vlahuta din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca au ramas fara curent miercuri dimineata de la ora 08:00 fara a fi anuntati.

Cand s-au trezit, la ora 08:00 oamenii au vazut ca nu au curent. Locatarii se intreaba disperati ce vor face cu mancarea din frigidere pentru a nu li se strica.

Indignati, acestia au sunat la Electrica unde li s-a spus ca este o intrerupere programata intre orele 08:00-15:00. Potrivit locatarilor, acestia au ramas fara curent in ultimele 4 nopti fara sa stie nimeni de ce.

Raspunsul primit din partea Electrica Cluj a fost unul in defavoarea lor. Li s-a zis ca nu se mai anunta la bloc, cu afis ci in dispretul total al cetatenilor, in presa si pe site-ul Electrica, in Ziua de Cluj si pe scroll la Realitatea TV Cluj.

Stiri de Cluj a contactat Electrica Cluj cu privire la aceasta problema: "noi suntem obligati sa anuntam in termen de 15 zile locatarii blocurilor cu privire la anumite nereguli. Aceste informatii se gasesc ori pe site-ul Electrica ori pe varianta online Ziua de Cluj sau editia scrisa. Aceasta este o metodata. O alta metoda este pe scroll la Realitatea TV Cluj. Trebuie sa va spun ca nu eu fac aceste contracte. Acesta este felul in care lucram noi. Noi suntem obligati sa anuntam printr-o cale mass media. Intr-aadevar, aveti dreptate ca unii cetateni in varsta nu au acces la internet si nu pot accesa aceste site-uri.", a declarat pentru Stiri de Cluj purtatorul de cuvant al Electrica SA Cluj, Andrada Balogh.

 

In ciuda explicatiile reprezentantilor companiei, locatarii de la Al. Vlahuta sunt nemultumiti:"Electrica isi bate joc de clujeni si nu anunta intreruperile despre care spune ca sunt programate dinainte. Normal ar fi fost sa fim anuntati printr-un afis pus la intrarea in bloc, cum procedeaza cei de la gaz sau cei de la compania de apa, nu sa se spele pe maini ca ei au anuntat in presa. Cei de la Electrica Cluj ca batranii din Grigorescu au acces la internet si au calculatoare acasa pentru a verifica in fiecare zi site-ul institutiei. Ma intreb de ce s-a ales un ziar, Ziua de Cluj, si nu Faclia de exemplu, care are un tiraj mai mare?

Pe ce criterii s-a ales si de ce site-ul Ziua de Cluj care nu are cel mai mare trafic? Repet, este o bataie totala de joc a celor de la Electrica Cluj. Ce s-ar fi intamplat daca ar fi ramas un batran in lift la ora 08:00 care nu stia ca se ia curentul? Sau o familie cu doi copii mici? Ar fi stat 7 ore in lift pana ar fi venit curentul? Ar merita nici sa nu le mai platim factura de curent", a declarat revoltata una dintre locatare unui bloc de pe Vlahuta.

 

Neexistenta anunturilor la niciun bloc de pe strada Alexandru Vlahuta nu a putut fi explicata clar nici de purtatorul de cuvant al Electrica Distributie Transilvania Nord, Andrei Rusu, pe care un reporter Stiri de Cluj l-a intrebat daca este sigur ca toti cetatenii, chiar si cei in varsta intra pe internet. Raspunsul din partea acestuia este urmatorul: "informatiile cu privire la anumite nereguli sau anunturi pot fi vizualizate pe site-ul nostru. Cat despre ceea ce s-a intamplat, noi am dat catre Ziua de Cluj in varianta online si pe scroll la Realitatea TV pentru ca aceasta este o licitatie pe care Ziua de Cluj online a castigat-o anul trecut pe licitatie.ro. Intr-adevar nu toti cetatenii au acces la internet, insa acesta este modul nostru de a informa locatarii: prin mass-media. Mai punem si afise la bloc, insa mai rar pentru ca de multe ori nu avem timp sa facem acest lucru".

Foto: electrica.ro

 

Comentarii Facebook