Bizonul de Taga, o specie pe cale de ... aparitie! Un danez pune bazele unei ferme cu 800 de exemplare Galerie FOTO


Pe langa vaci, capre si oi, pe pasunile comunei Taga pasc de cateva saptamani si 83 de bizoni. Animalele au fost aduse de un cetatean danez, care vrea sa puna bazele cele mai mari ferme de bizoni din Romania.

Primarul comunei, Romulus Marza, sustine ca ferma va avea in total 800 de exemplare, un hotel, dar si un abator. "M-a sunat intr-o dimineata un apropiat si m-a intrebat daca am unde sa-i dau un teren ca vrea sa creasca bizoni. Am fost imediat de acord. Asta era acum doua saptamani. Intre timp, consiliul local a fost de acord sa inchirieze terenul de 37 de hectare si sa concesioneze, incepand cu anul 2012, pentru o perioada de 49 de ani, 400 de hectare unde sa creasca bizonii. Oamenii care vin la pescuit isi pot rupe ceva timp sa mearga sa vada si bizonii", a spus primarul Marza, citat de Evz.ro.

Bizonii au ajuns la Taga dupa data de 1 mai, imediat ce muncitorii au ingradit cele 37 de hectare acordate de Primarie. Animalele au fost aduse cu TIR -urile direct din Danemarca.

Hotelul pe care investitorul danez vrea sa il construiasca in Taga va fi folosit pentru cei care vor veni sa viziteze zona si sa vada si ferma de bizoni. In plus, va fi construit si un abator pentru procesarea carnii. "Vor fi locuri de munca si se vor incasa la comuna bani frumosi din inchirierea terenurilor. In total vor sa aduca 800 de bizoni. Afacerea va fi pentru carne ca am inteles ca in Europa de Vest carnea de bizoni se vinde foarte bine", a explicat primarul.

Unii sateni nu vad cu ochi buni toata afacerea si sunt nemultumiti ca bizonii pasc linistiti pe pasunea comunala in timp ce vacile lor, putine la numar, stau flamande. In plus, taranii nu vad cu ochi buni nici de faptul ca gardul care imprejmuieste tarcul in care sunt tinuti bizonii este electrificat. 

Primarul Romulus Marza sustine ca in cele din urma a reusit sa ii impace pe tarani si le-a explicat sa exista teren pentru toata lumea.

Comentarii Facebook