Bicicletele si pista de pe malul Somesului, asaltate de clujeni in prima zi a programului de "Bike Sharing" - VIDEO si Galerie FOTO


Centrul de unde se pot imprumuta biciclete de langa Sala Sporturilor din Cluj-Napoca si pista de pe malul Somesului au fost folosite din plin de iubitorii de miscare. Pana la ora 18.00, circa 100 de clujeni au imprumutat o bicicleta, pentru "o tura" pana in parcul Rozelor.

Programul de "Bike Sharing" a pornit la drum luni dimineata la ora 10.00 si, timid la inceput, dar apoi mai curajosi, clujenii au venit pentru a vedea cum este sa te simti mai "occidental".

Centrul de unde se pot imprumuta bicicletele este amplasat la intrare in parcarea de la Sala Sporturilor. Dupa ce completezi un formular cu numele, adresa si seria Cartii de Identitate primesti o bicicleta pe care o poti folosi timp de doua ore. Exista o prevedere in "contract" prin care se specifica faptul ca cei care intarzie sa inapoieze bicicletele nu vor mai putea sa inchirieze alta timp de o luna.

Dupa o tura de incalzire in parcare, se poate circula pana in parcul Rozelor, pe pista de biciclisti de pe malul Somesului. Drumul este frumos, dar cei care vor alte trasee le pot alege. Spre exemplu se poate merge pana in Parcul Central, de asemenea o zona frumoasa in care mersul pe bicicleta este o placere.

Pana la ora 18.00, au fost deja 100 de clujeni care au "imprumutat" o bicicleta si responsabilii care se ocupa de centrul de inchirieri spun ca in urmatoarele zile si in weekend se asteapta sa dublarea, daca nu chiar triplasarea numarului de amatori de plimbari in natura.

Bicicletele pot fi imprumutate in fiecare zi de la ora 10.00 si pana la 22.00. Initiativa ecologica este sponsorizata de o banca si este organizata in colaborare cu Asociatia Green Revolution.

Comentarii Facebook