Bica la proces: Am luat bani imprumut de la Aspazia Droniuc pentru o afacere agricola


Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, a declarat la prima infatisare de la procesul in care este judecat pentru luare de mita ca nu a primit spaga de la Aspazia Doniuc.

Bica a spus ca o cunoaste pe Aspazia Droniuc din 2006, legatura fiind facuta de "prin intermediul unei prietene comune, Brandusa Mandru, care era secretara la PDL. Aspazia mi-a promis ca ma ajuta cu un imprumut si ne-am intalnit si mi-a dat 43.000 de lei, pe care el i-am dus in apartamentul de serviciu de langa Iulius Mall. Cand am coborat am fost asteptat de politie", a relatat Radu Bica momentul retinerii sale.

Acesta a spus ca banii de la Aspazia Droniuc urma sa ii investeasca intr-o ferma.  "In timp ne-am imprietenit si anul acesta m-am gandit sa incep activitati agricole. Voiam sa seman grau pe 30 de hectare si am luat legatura cu CEC Bank pentru un credit, dar eram prea ocupat cu activitatile de inaugurare a stadionului si m-am gandit sa cer bani imprumut de la prieteni si asa am ajuns la Aspazia Droniuc", a mai spus Radu Bica.

Procesul a fost intrerupt in jurul orei 16.30, cand grefierului i s-a facut rau si a fost reluat dupa scurt timp.

De asemenea, Radu Bica a afirmat ca in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean nu avea atributii de serviciu legate de Cluj Arena.

 

"M-am implicat doar pentru activitatile de inaugurare a stadionului si cat au fost dispozitiile presedintelui Consiliului Judetean insa nu am atributii de serviciu legate de Cluj Arena. Nu aveam cum sa ofer ceea ce sustine Aspazia Droniuc pentru ca nu era in subordinea mea", a mai spus Bica.

 

Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean mai sustine ca nu stie sa fi existat vreo licitatie sau un caiet de sarcini pentru o eventuala licitatie in ceea ce priveste contractele de mentenanta pentru stadionul Cluj Arena.

 

Aspazia Droniuc nu a fost prezenta la proces, fiind reprezentata de catre avocatul ei Mircea Ilian, care a cerut disjungerea procesului, insa nu a fost aprobata decat judecarea in procedura simplificata.

 

"Am solicitat in numele clientului pe care l-am reprezentat astazi judecarea in procedura pe articolul 320, indice 1, adica procedura simplificata in cazul recunoasterii vinovatiei. Adica am depus un act autentic prin care clienta mea isi recunoaste vinovatia, isi recunoaste faptele si recunoaste si isi insuseste probele din faza de urmarire penala, instanta urmand sa se pronunte pe solicitarea noastra. Am formulat verbal disjungerea procesului insa instanta a considerat ca e mai util sa continue judecarea impreuna cu ambii inculpati", a sus avocatul Aspaziei Droniuc, Mircea Ilian.

 

Audierea lui Radu Bica s-a incheiat in jurul orei 17.00, iar urmatorul termen de judecata a fost fixat pe data de 2 februarie 2012, cand urmeaza sa fie audiati si patru martori.

 

Vasile Ileciu

Comentarii Facebook