Biblie de la Vatican, donata UBB Cluj

 

Mai multe exemplare ale Bibiliei, editata de Cardinalului Zenon Grocholewski si tradusa de Jacob Wujek, au fost donate Universitatii Babes-Bolyai (UBB).
 
"In 1581, Jakob Wujek a condus misiunea jezuita trimisa de Papa Grigore al XIII-lea la Cluj pentru a intemeia Colegiul Jezuit, ce avea sa devina prima institutie de invatamant superior de pe teritoriul Romaniei actuale. Jakob Wujek a contribuit determinant la intemeiere, impreuna cu cel care este socotit primul rector clujean, Antonio Posevino. In Polonia, Jacob Wujek este primul traducator al Bibliei in limba  poloneza (1599)", se arata intr-un comunicat al UBB Cluj.

Bibilia tradusa de Jacob Wujek a fost editata, sub indrumarea cardinalului Zenon Grocholewski, "intr-o formula tehnica de extraordinara frumusete Biblia".

Renumitul Cardinal polonez, fost Judecator suprem in institutiile Sfantului Scaun, actualmente Prefectul Educatiei Catolice, a donat Rectorului Andrei Marga si Universitatii Babes-Bolyai mai multe exemplare din editia Bibliei in poloneza.

Exemplarele vor fi depuse si inregistrate la Biblioteca Centrala Universitara.

Comentarii Facebook