Inspectorul general scolar Cluj: Au cazut la BAC elevii care au venit de la scolile profesionale


Inspectorul general scolar Cluj, Anca Hodorogea, a declarat ca promovabilitatea slaba de la examenul de bacalaureat este explicata prin faptul ca elevii care au venit de la invatamantul tehnic sunt slab pregatiti.

"Majoritatea elevilor de la scolile de arte si meserii, care au intrat in acest sistem in clasa a noua si care au ajuns sa termine liceul, sunt mai slab pregatiti si acest lucru s-a vazut la examenul de Bacalaureat. Subiectele din acest an au fost la fel ca si cele de anul trecut, cu acelasi nivel de dificultate si numai asa se explica de ce au picat atat de multi", a declarat Anca Hodorogea.

Inspectorul general scolar a mai spus ca: "Daca evaluam starea interna a acestor elevi, adica mediile cu care ei au promovat anii de liceu, mediile sunt aproape de cinci, deci nu avem situatii exceptionale si nu aveau cum sa obtina rezultate bune la Bacalaureat".

Anca Hodorogea a mai precizat ca elevii de la scolile tehnice au avut rezultate slabe din mai multe motive: "Pe de o parte absenteismul acestor elevi se regaseste in cataloage, faptul ca nu au fost la scoala nu au avut posibilitatea sa ia contact cu materia, iar pe de alta parte exigenta si-a spus cuvantul".

In liceele cu profil tehnic din Cluj invata 2.300 de elevi, dintre care au sustinut BAC -ul 2.134 elevi si 1.500 au fost respinsi.

Rata de promovabilitate in judet a fost de 54.07%, cu 10% mai mica fata de anul trecut.

 

Vezi si...

REZULTATE BAC CLUJ 2011. Vezi notele de la Cluj!

Comentarii Facebook