Bătaie pe lemne furate la Măguri! Un tânăr a murit SUSPECT în timp ce era la furat de lemne

 

Localnicii din Măguri s-au revoltat și amenință cu moarte de om, dacă cei de la Ocolul Silvic Someșul Rece le confiscă 10 metri cubi de material lemnos. 

 

E război. Noi vrem să donăm cei 10 metri cubi tăiați în 11 decembrie, când a murit un tânăr, familiei acestuia. Cei de la Ocolul Silvic Someșul Rece nu sunt de acord și vin azi să confiște lemnele. 

 

Cosmin Mariș a fost omorât atunci de cineva care a dat drumul la lemne peste el. Au căzut peste el, un lemn lovindu-l în cap”, a precizat un localnic. 

 

Cei 10 mc aparțin Asociației Composesorale Măguri, iar tăierile se fac cu acordul Ocolului Silvic Someșul Rece, care administrează pădurea. ”Este pădurea noastră, dar ei nu vor să ne lase să donăm cei 10 mc, pe motiv că noi mai avem 200 de milioane de lei datorie către Ocol. De parca nu ar urma să plătim această datorie. Oamenii din Măguri s-au dus la pădure să nu lase Ocolul să ducă lemnele. Vine poliția și jandarmii”, a mai spus localnicul.

 

Șeful Ocolului Silvic Someșul Rece, Gavril Todea, a declarat că tânărul care a murit, Cosmin Mariș, era la tăiat lemne împreună cu frații lui, iar alți doi apropiați care se aflau pe o culme au desprins stiva de lemne. ”Tânărul a fost strivit. Acum localnicii s-au revoltat și nu vor să ne lase să luăm lemnele, pentru că, bănuiesc eu, vor să șteargă urmele. Noi trebuie să stabilim ce s-a întâmplat, cine a tăiat lemnele, dacă a fost legal și abia apoi vom putea înainta o cerere Direcției Silvice Cluj pentru a dona lemnele familiei mortului. Ei vor să dea lemnele celui care încerca să le fure”, ne-a spus Gavril Todea.

 

El a mai spus că Asociația Composesorală Măguri are datorii către Ocol, care trebuie plătite. ”Conform contractului noi nu le putem da lemne până când nu plătesc datoria, dar fiind un caz special noi vom propune să fie donate. Totuși, trebuie făcută o anchetă, iar lemnele trebuie justificate pentru a nu fi imputate pădurarului”, a mai spus Gavriel Todea.

Comentarii Facebook