Basescu: In 2012, trebuie sa avem grija de bani. Nu se pune problema reducerii de pensii sau de salarii


Presedintele Traian Basescu a spus, luni, 24 octombrie, ca, in anul 2012, Guvernul va trebui sa fie in continuare prudent cu alocarile bugetare si sa stranga cureaua.

"Trebuie gasite solutii cu cel mai mic impact asupra populatiei cand vorbim de reducerea deficitului bugetar. Guvernul trebuie sa analizeze unde sunt lucruri care trebuie explicate si facute. In niciun caz nu se pune problema reducerii de pensii sau de salarii. (...) Reduceri de cheltuieli trebuie facute in 2012 pentru a proteja investitiile, dar trebuie vazut unde se vor face aceste reduceri. Vom stabili care sunt sansele ca anul viitor sa fie indexate pensiile. Ce va pot spune cert este ca nu se vor taia sau impozita suplimentar", a declarat Traian Basescu.

"La 1 august CDS-ul Romaniei pentru imprumuturi pe 5 ani era 137 de puncte de baza, o indicatie cu privire la dobanzile care s-ar aplica pentru creditare. La 26 septembrie era de 377 de puncte de baza, fara ca Romania sa fi facut niciun pas gresit. Este o conjunctura economica ce ne obliga la prudenta.

Eu nu imping responsabilitatea dificultatilor numai pe intarzierea in luarea unor decizii pentru Grecia. si Guvernul Romaniei are resurse suficiente de credibilizare si una din resursele foarte puternice este legata de absorbtia mai rapisa a banilor europeni, ceea ce inseamna ca cei cu responsabilitati politice trebuie sa se ocupe mai bine de acest lucru. Nu numai intarzierile sunt o problema, ci si urmarirea banilor deja cheltuiti", a mai adaugat Basescu, citat de Mediafax.

Seful statului a mai spus ca, in aceste conditii, Romania trebuie sa adopte in 2012 un buget "extrem de prudent, mai ales pentru ca finantarea deficitului este extrem de scumpa".

Comentarii Facebook