Bărbat prins pe Aeroportul Cluj-Napoca cu două permise de conducere false, cumpărate de pe internet


Un român a fost prins pe Aeroportul Cluj-Napoca, având asupra lui două permise de conducere, unul britanic, iar celălalt german, ambele false.

Permisele au costat 250 de euro și au fost cumpărate online.

În cursul zilei de 11.11.2022, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Barcelona, un bărbat în vârstă de 34 de ani, cetăţean român. Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră, având suspiciuni cu privire la identitatea persoanei, i-au solicitat bărbatului să prezinte pe lângă paşaport şi alte documente prevăzute cu fotografie. Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră un permis de conducere cu însemnele Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, document ce conţinea datele sale de identificare şi care, în urma verificărilor specifice, s-a stabilit că nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond specifice unui document autentic, fiind fals”, transmite sâmbătă Poliţia de Frontieră.

Asupra bărbatului a mai fost găsit un alt permis de conducere, cu însemnele specifice Republicii Federale Germania.

Acesta a relatat că a rămas fără permis în Germania, dar a găsit un anunț pe Facebook și a cumpărat cele două documente false, cu 250 de euro.

Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, la final urmând a fi luate măsurile legale.

Comentarii Facebook