Banii de întreținere, mărul discordiei într-un bloc din Cluj-Napoca: ,,Plătim după un cățel mort de 6 luni“


Viața la bloc nu e deloc ușoară. O femeie care locuiește în Grigorescu susține că este nevoită să plătească o taxă lunară la întreținere pentru animalul ei. Totul ar fi în regulă dacă cățelul în cauză nu ar fi decedat acum mai bine de jumătate de an.

,,Timp de 14 ani am avut un cățel de talie mică după care ni s-a impus să plătim la cheltuieli suma de 7 lei, iar din septembrie cand s-a schimbat comitetul de bloc suma de 15 lei.

În luna septembrie catelul a decedat, așa că în octombrie am cerut firmei care a preluat administrarea blocului sa nu ni se traga acea sumă. Prima data ni s-a spus că nici nu plătim după cățel nimic…. 

În noiembrie cand iar am făcut reclamație (drept verbal) ni s-a spus că dacă suntem trecuți cu 2 persoane la cheltuieli nu figurează cățelul.

În februarie cand am întrebat ce este suma de 30 lei la rubrica “sume speciale” am primit ca raspuns, că este pentru boxa pe care o folosim (este incaperea dintre fiecare etaj unde s-a aruncat mai demult gunoiul) 

În martie când s-au afișat cheltuielile am observant că vecinii care au boxe platesc 15 lei. Soțul s-a dus la presedinta blocului, și a întrebat de ce noi plătim 30 lei. Răspunsul a fost ca avem boxa mai mare….. ceea ce nu este adevărat!

Atunci ne-am dat seama că noi încă mai plătim 15 lei după catel.”, a explicat femeia.

Clujeanca susține că a fost nevoie de două ședințe de bloc ca să se ajungă la concluzia că într-adevăr aceștia achită 15 lei pe lună pentru patrupedul decedat, iar garajul lor are aceleași dimensiuni ca al celorlalți vecini. Din păcate problema nu s-a rezolvat nici până acum, soții fiind nevoiți să plătească în continuare taxa.

,,În data de 19.03.2024 am făcut o sesizare în scris pe numele soțului. De atunci au fost doua ședințe de bloc, una in data de 26.03.2024 la care nu s-a prezentat distinsa comisie și s-a anulat ședința, iar a doua în data de 10.04.2024 cand în sfârșit ni s-a dat dreptate...(Plătim după un cățel mort de 6 luni, și nu avem boxa mai mare decât ceilalți…) 

Ni s-a comunicat verbal ca se va rezolva situația…dar am primit noua “nota de plata” pe care în continuare suntem trecuți cu suma de 30 lei (15 lei boxa si 15 lei cațelul)

Cum s-a preluat gestionarea unui bloc cu 120 de apartamente cand nimeni nu știe ce plătesc locatarii?

Un om dacă moare, a doua zi este scos din evidență…Iar cu un cățel de 4 kg calvarul nostru durează de 7 luni?”, le-a reclamat femeia autorităților locale. 

Comentarii Facebook