Duminica 28 Aprilie

Viceprimarul din Baciu, Cosmin Maier, luat la rost de oameni pentru groapa de gunoi formată pe strada Luceafărului - FOTO


În comuna Baciu, dezvoltatorii imobiliari sunt învinuiți de locuitorii comunei din pricina apariției unei gropi de gunoi, lângă un bloc de pe strada Luceafărului. Aceștia au sesizat primăria, însă oamenii se întreabă de ce dezvoltatorii nu au fost amendați până acum.

Localnic: ”Să fie vorba de nepăsare sau de colaborare?”

Când Primăria Baciu colaborează bine cu dezvoltatorii imobiliari, nu poate fi decât bine. Uite un exemplu demn de urmat și de alte comune. De ce să plătești groapa de gunoi când e mai ieftin să îți faci una a ta chiar în fața blocului?

Unde e colaborarea? Păi dezvoltatorii fac groapă de gunoi în mijlocul cartierului, iar primăria nu îi amendează? Să fie doar de nepăsare? Să fie interese? Să fie rea voință? Nu știu, cred că e colaborare.

Am făcut sesizare online la primărie, dacă problema nu se rezolvă, o să fac și la Garda de mediu și la Inspectoratul de Stat în Construcții”, a scris un membru al comunității pe Facebook.

groapa de gunoi.jpg

Acest lucru se întâmplă pe strada Luceafărului, numărul 11, iar oamenii sunt extrem de nemulțumiți. Unii susțin că acest lucru se mai întâmplă și în alte zone ale comunei:

Fix așa e și pe dealul de lângă Planetelor/Jupiter, lângă Profi. Și vântul duce gunoaiele astea peste tot. Horror”, a comentat o femeie.

Terenul unde e groapa de gunoia clandestină aparține Primăriei

Tocmai am aflat că acel teren este proprietatea primăriei. E parcul promis. Frumos l-a amenajat Primăria Baciu. E un loc superb pentru joacă. Nu știm cum să vă mulțumim. Janos Balazs, Cosmin Maier, sper că sunteți bine, că nu sunteți bolnavi, deoarece văd că față de anul trecut sunteți complet inactivi”, a adăugat autorul postării.

Cosmin Maier, viceprimarul comunei, a răspuns comentariilor:

Curățenia terenului respectiv intră în atribuțiile constructorului. Încă de săptămâna trecută s-a pus în vedere constructorilor din cartierul Tineretului să îndepărteze resturile provenite din ambalajele materialelor de construcție din zona șantierelor în care își desfășoară activitatea. Cu siguranță, în caz contrar, vom lua măsuri împotriva nerespectării acestor sesizări.

În altă ordine de idei, începutul de an este perioada în care se creionează bugetele în Consiliul Local, după cum bine știți, pentru punerea în aplicare a unui proiect de anvergura construcției unui parc, este nevoie de buget”, a spus acesta.

Acolo nu este o groapă de gunoi, este un șantier în lucru. Astăzi se va face curățenie în cel mai scurt timp, având în vedere că de săptămâna trecută am acționat, am luat legătura cu proprietarii apartamentelor din zona respectivă și cu cei care dezvoltă locurile în zonă, să facă curățenie sau în caz contrar vor fi sancționați conform legii. Astăzi sau cel târziu mâine se vor aduna gunoaiele”, a declarat Cosmin Maier, pentru Știri de Cluj.

UPDATE: Spațiul în care au fost depozitate gunoaiele a fost curățat, după cum a promis viceprimarul Cosmin Maier.

curatenie1.jpeg


curatenie3.jpeg

Comentarii Facebook