Bac 2020 și Evaluare Națională. Avocatul Poporului cere să nu se ia temperatura candidaților


Avocatul Poporului solicită eliminarea de la Bacalaureat și de la examenul de Evaluare Națională a măsurii de testare cu termometru a elevilor și interzicerea accesului celor care au peste 37,3 grade Celsius.

Apreciem că interzicerea accesului elevilor care depăşesc nivelul temperaturii corporale permise are ca efect încălcarea dreptului la educaţie, în condiţii egale, al elevilor care ar urma să fie excluşi de la examenele de Evaluare naţională şi Bacalaureat, afectând astfel rezultatele acestora pentru accesul la studiile liceale sau universitare”, se explică în recomandarea postată pe site-ul instituţiei, potrivit Agerpres.

Avocatul Poporului spune că dreptul la educație al elevilor trebuie respectat.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a arătat joi, la solicitarea Avocatului Poporului, că interzicerea accesului elevilor cu temperatură de peste 37,3 grade Celsius la examenele naţionale reprezintă ”discriminare indirectă”.

Elevii aceia, dacă vor fi excluși, dacă nu vor fi primiți în sala de examen, strict pentru că au avut în dimineața aceea 37,4 grade, o fi normal? Adică, din punctul acesta de vedere, eu cred că trebuie să ne gândim un pic mai bine. Consecințele, mai ales, sunt cele care mă pun pe mine pe gânduri și-mi dau o stare nu neapărat de bine”, spunea Renate Weber, avocatul poporului.

Comentarii Facebook