Avion întors de urgență pe pistă la Aeroportul Cluj, imediat după decolare. A avut probleme la motor


Un avion al companiei aeriene Blue Air a fost nevoit să fie întors pe pista Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, duminică seară, din cauza unei defecțiuni la motor.

Mai exact, este vorba despre o aeronavă care zbura pe ruta Cluj-Napoca - București, iar conform companiei aeriene, cel mai probabil ar fi vorba despre o pasăre sau un obiect străin care a intrat în motor.

Aeronava Blue Air 0B3101, care a decolat conform programului de zbor de pe Aeroportul International Cluj-Napoca duminica, 1 aprilie, la ora 21.41, cu destinatia Aeroportul Otopeni, s-a reintors pe Aeroportul Cluj la ora 22.25.

Capitanul a decis, ca masura suplimentara de siguranta, revenirea pe aeroportul Cluj, dupa ce s-a semnalizat o situatie la unul dintre motoare. Echipajul nostru nu a solicitat asistenta la aterizare, revenirea pe pista s-a realizat normal si, in niciun moment al zborului, siguranta pasagerilor Blue Air nu a fost pusa in pericol.

Situatia a fost cauzata, cel mai probabil, de un bird strike sau ingestia unui corp extern (FOD) la decolare.

O alta aeronava Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinatia Aeroportul International Cluj pentru preluarea pasagerilor.”, se arată într-un comunicat al Blue Air.

Comentarii Facebook