Avertizare meteo ANM: Cod galben de vânt în Cluj! Din această noapte vremea se schimbă radical


Meteorologii au emis două alerte cod galben de vânt puternic, valabile în aproape jumătate de țară până duminică. Prima avertizare vizează 21 de județe, cea de-a doua zece. Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice. De Cod Galben este vizat și județul Cluj.

Din această noapte vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice.

În intervalul sâmbătă, ora 12.00 - duminică, ora 3.00, vântul va avea intensificări în Banat și în Crișana, cu viteze în general de 55...65 km/h. În Carpații Occidentali și Meridionali, iar seara și noaptea și în Carpații Orientali vor fi rafale de 60...80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90...100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Prima alertă vizează județele: Cluj, Bihor, Sălaj, Alba, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Harghita, Bacău, Neamț, Mureș, Suceava, Bistrița- Năsăud și Maramureș.

O altă avertizare cod galben anunță, de duminică, ora 3.00, până la ora 14.00, că în Carpații Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 60...80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m vor fi rafale de 90...110 km/h.

Cea de-a doua avertizare a fost emisă pentru județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea și Buzău.

Comentarii Facebook