Duminica 28 Aprilie

Avertizare meteo ANM! Clujul, vizat de codul galben de vânt puternic


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea pentru județul Cluj.

Zona de munte a Clujului este vizată de o avertizare meteo cod galben de vânt puternic, valabilă de sâmbătă, de la ora 18:00, până duminică la ora 8:00.

Potrivit ANM, sunt vizate, integral sau parțial, județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Vântul se va intensifica treptat în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curburã.

Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90...100 km/h.

1.jpeg

Începând de duminică, de la ora 8:00, o altă avertizare meteo cod galben de vânt puternic va intra în vigoare, până duminică la ora 22:00.

Pe lângă județe vizate de prima avertizare, cea de-a doua cuprinde și Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90...100 km/h.      

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în restul țării. În noaptea de duminică spre luni (11/12 februarie), vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-estul teritoriului.

2.jpeg

Comentarii Facebook