Miercuri 24 Aprilie

Avem JUSTITIE la Cluj! Curtea de Apel a blocat in ultimele minute o "teapa" imobiliara de zeci de mii de euro


Clujeanul Daniel-Ionel Micle, cel care a facut istorie zilele trecute fiind prima persoana fizica care a intrat in faliment, a jucat o ultima "carte" si a incercat sa ii "tepuiasca" din nou pe cei pe care i-a inselat cu apartamente nefinalizate.

In 28 octombrie, Daniel-Ionel Micle a fost declarat in faliment de Tribunalul Comercial Cluj. El a incasat de la diversi clujeni avansuri cuprinse intre 15.000 si 20.000 de euro sau chiar pretul integral, de peste 35.000 de euro, pentru apartamentele pe care urma sa le construiasca in comuna Baciu, dar nu a finalizat lucrarile la o parte dintre blocurile de locuinte promise.

"Micle Daniel-Ionel si asociatul sau, Muresan Sergiu-Romeo, intentionau sa construiasca in Baciu 14 blocuri cu regim de inaltime D+P+3E+M, insa, din cauza crizei economice, au finalizat abia 4. Un al cincilea bloc a fost inceput, insa lucrarile au fost stoptate in urma cu mult timp, spune avocata Dana Revnic. Inainte ca proiectul imobiliar sa fie dus la bun sfarsit, Micle Daniel-Ionel a incasat avansuri de la peste 50 de clujeni, cu care a semnat antecontracte de vanzare-cumparare inainte ca apartamentele sa fie finalizate. Exista persoane care nu si-au primit apartamentele nici acum, la aproape cinci ani de la demararea proiectului", a declarat avocatul Dana Revnic.

In 1 noiembrie, avocatul lui Micle a obtinut o hotarare de suspendare provizorie a deciziei de intrare in faliment si planuia ca, joi dimineata, la ora 10.00, sa vand cele 14 apartamente nefinalizate si o bucata de teren si sa ii lase pe cei de la care a incasat avansuri consistente cu buza umflata.

Pagubitii s-au prins de "schema" si avocatul acestora, Dana Revnic, a depus miercuri, 2 noiembrie, o cerere de anulare a deciziei Curtii de Apel. "Momentan nu e nimic schimbat. In 1 noiembrie, ei au obtinut o hotarare de suspendare provizorie a deciziei de intrare in faliment si noi am formulat la Curtea de Apel Cluj o cerere de revenire la sentinta Tribunalului Comercial. Curtea s-a pronuntat admitand cererea noastra, dar am fost la limita. Sentinta a venit la 9.30, iar vanzarea apartamentelor era programata la ora 10.00 la biroul executorului Marius Stolneanu", a mai explicat Dana Revnic.

Avocatul a mai spus ca la biroul executorului era prezent si un cumparator, "un domn Vamos, care avea procura de la Veiner, cel care are ipoteca pe apartamente si care i-a dat o suma de bani imprumut lui Micle. Practic cumpararea era fictiva si stingea o creantaintre ei, dar oamenii ramaneau inselati".

 

Pagubitii lui Micle s-au strans si ei la biroul executorului Marius Stolneanu si se pregateau sa protesteze fata de vanzarea apartamentelor la licitatiee.

 

Citest mai jos totul despre "teapa" imobiliara data de Daniel-Ionel Micle...
Premiera in justitia din Cluj: Falimentul unei persoane fizice care a "tepuit" peste 50 de clujeni

Comentarii Facebook