Autostrada Transilvania filmată cu DRONA. Se văd lucrările pe tronsonul Gilău - Nădășel și operele de artă - VIDEO

 

Tronsonul Gilău - Nădășel al Autostrăzii Transilvania începe să prindă contur. Pe imaginile surprinse cu o dronă se vede traseul și operele de artă (viaducte și poduri). 

 

La inceput de an, avem o noua filmare cu drona a autostrazii A3 intre Gilau si Nadaselu! In filmare veti putea observa ca lucrarile au fost reluate in urma negocierilor dintre constructor (UMB) si CNADNR. Constructorul a amenintat cu rezilierea contractului pentru ca beneficiarul (CNADNR) a interpretat contractul semnat in sensul diminuarii sumelor de plata ca urmare a ”optimizarilor” realizate de constructor. Se pare ca problemele s-au rezolvat si in acest moment UMB lucreaza din nou sustinut pe acest segment de autostrada mult asteptat”, precizează cei de la Asociatia Pro Infrastructura, care au realizat filmarea cu drona.



 

 Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a vizitat în luna februarie șantierul autrăzii Turda - Sebeș și a vorbit și despre Autostrada Transilvania, sectorul Gilău - Nădășel, unde constructorul a amenințat că va rezilia contractul pentru neplata lucrărilor realizate UMB Spedition, firmă patronată de celebrul Dorinel Umbrărescu.

 

Lucrările sunt oprite la acest tronson din cauza unui acord de la Mediu pentru defrișarea a trei hectare de pădure. ”S-a vorbit de reziliere în cadrul negocierii. Nu este vorba despre un procent de plată. Din etapă în etapă sunt trimise facturi la plată, care sunt verificate și de companie dar și de consultant. Sunt tot timpul dispute. Vine constructorul și îi ies mai multe cantități, vine consultantul care apără interesul statului și îi ies mai puține cantități, și de aici apar problemele. Problema a fost dacă se va mai continua sau nu. Sunt tronsoane foarte complexe și atunci nimeni nu se grăbește când e vorba de bani europeni și ai statului. Nu sunt întârzieri la plată, ci doar etape de timp care trebuie parcurse pentru a ne convinge că totul este legal”, a spus ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

 

Noul șef al CNADNR, Cătălin Humor, a fost prezent la vizita de la Cluj.

Comentarii Facebook