Aurel Codoban: Universitatile de stat sunt ca niste copii handicapati - VIDEO

Profesorul Aurel Codoban a facut o declaratie controversata la ceremonia de absolvire a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir, unde a asemuit universitatile de stat cu niste copii handicapati.

In discursul sau, profesorul Codoban care preda filosofia la UBB Cluj si comunicarea la Universitatea "Dimitrie Cantemir" a argumentat de ce e preferabila o universitate particulara, in detrimentul uneia de stat.

"Eu cred ca e preferabila o facultate particulara si o universitate particulara, pentru ca da un alt tip de initiativa oamenilor care o frecventeaza si care apartin corpului profesoral. Vreau sa va spun ca, in contextul institutiilor de stat, aceste institutii de stat sunt ca niste copii handicapati pe care statul ii ajuta mereu, ii ajuta si ii sprijin in permanenta. Dincoace, intr-un context de facultate privata, trebuie sa faci tu ceva constructiv ca lucrurile sa functioneze. Prin urmare puterea cuiva dintr-un sistem de institutie de stat se arata prin aceea ca el zice nu, pe cand puterea cuiva care este intr-un context de facultate privata sau invatamant privat este aceea de a spune da", le-a spus profesorul Aurel Codoban absolventilor si celor prezenti in Sala Casei de Cultura a Studentilor Cluj.

Profesorul de filosofie si-a argumentat crezul, spunand ca Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir Cluj o concureaza cu succes pe cea de la UBB Cluj.

"Si ca am dreptate in ceea ce va spun si ca este un loc in care inititiva se afirma (n.red. Facultatea de Drept, Universitatea Dimitrie Cantemir) se vede foarte bine din destinul ulterior al celor care au urmat aceasta facultate. Foarte multi dintre ei au facut cariera juridica exceptionala. In acest sens, pe acest palier al evolutiei profesionale ulterioare, aceasta facultate concureaza cu extrem de mare succes statul, iar realizarile ei dovedesc eficienta principiului", a mai afirmat Codoban.

Profesorul preda atat la UBB Cluj, in cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie, dar si la Universitatea Dimitrie Cantemir, unde tine un curs de comunicare.

Comentarii Facebook