Audieri DNA Cluj la firmele din cartierul smart al Elenei Udrea! Tatăl arhitectului șef din Cluj-Napoca lucrează în proiectul avizat chiar de fiul lui


Firmele din cadrul Transilvania Smart City, deținut de Elena Udrea, personaj cu mare influență pe lângă primarul Emil Boc, au fost ”călcate” de DNA Cluj. 

Săptămâna trecută la sediul Transilvania Smart City (Realtopharma SA si alte entități juridice) mai mulți angajați au fost audiați de DNA Cluj.

Se pare că DNA Cluj este interesată de relația dintre arhitectul șef al Primăriei Cluj-Napoca - Daniel Pop, și Transilvania Smart City, tatăl său, Titus Pop, fiind angrenat în proiectul Transilvania Smart City, ca angajat. Titus Pop a fost unul dintre oamenii de încredere ai primarului Emil Boc, ”tatăl” urbanismului clujean.

Exista o plângere penală depusă pe acest subiect, în baza careia DNA Cluj a acționat și mărturii cu privire la vizitele constante ale arhitectului șef din Cluj la Transilvania Smart City, precizează anumite surse.

Se cercetează și modul în care a fost acordat certificatul de urbanism, avizul de oportunitate și alte avize necesare pentru obtinere PUZ.

Unul dintre coordonatorii proiectului mamut, de 10.000 de apartamente avizat pem repede înainte de primărie, Adrian Gurzău, omul de întrecere al Elenei Udrea, a spus că Titus Pop a fost cooptat pentru că e un personaj valoros. Acesta a lucrat în Primăria Cluj-Napoca până în 2011, fiind referent de specialitate în cadrul Serviciului de Investiții.

Eu mi-am asumat când l-am angajat. De fapt nici nu e angajat direct în firma noastră, că avem o colaborare cu firma pe care o deține. El e pensionar, dar e un bun specialist pe partea de construcții. Mă interesa să lucrăm cu un specialist, el n-a avut nicio legătură cu procedura de autorizare a proiectului în cadrul Primăriei. Dimpotrivă, Primăria nu ne-a ajutat cu nimic, doar blocaje întâmpinăm”, a comentat Adrian Gurzău pentru Actual de Cluj.

Acesta a spus că DNA nu a trecut pe la sediile firmelor care au legătură cu proiectul ”Transilvania Smart City” și că delațiunea transmisă  este un ”fake” .

În cadrul proiectului mai este implicată și firma SDC Imobiliare, deținută de Ștefan Berciu, alte personaj controversat al Clujului. 

Cluj-Napoca: 5 blocuri de 11 etaje apar pe strada Moș Ion Roată. Telegondola lui Ștefan Berciu e chiar un proiect SF

--------------------------------

UPDATE

Echipa TRANSILVANIA SMART CITY precizează că proiectul merge mai departe:

Având în vedere ultimele informații despre proiectul Transilvania Smart City propagate în spațiul public pe diferite canale media, Consorțiul TSC dorește să facă unele precizări pentru a exprima cât mai corect realitatea și starea de fapt astfel încât opinia publică să fie corect informată.

TSC are în dezvoltare în Cluj-Napoca unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Europa de Est, proiect care a fost supus în ultimul an unei presiuni din partea unui grup de interese în scopul de a prelua abuziv întreg business-ul.

Pentru a asigura succesul realizării acestui proiect TSC a încheiat un parteneriat de colaborare cu Consorțiul PHG.

Din momentul în care a fost anunțat parteneriatul cu Consorțiului PHG asupra proiectului TSC presiunile s-au întețit și a început o adevărată campanie de denigrare foarte bine coordonată bazată doar pe alegații care nu își regăsesc fundamentul în realitate, singurul scop fiind acela de a periclita realizarea acestei investiții.

Dorim pe această cale să negăm public absolut toate dezinformările care au fost prezentate sub titlu de realități și nu în ultimul rând îi vom acționa în justiție pe toți cei care se fac responsabili de propagarea în spațiul public a unor neadevăruri care pot să ne aducă grave deservicii de imagine și posibile prejudicii financiare.

În ceea ce privește inducerea voită în eroare a publicului asupra aspectului de nelegalitate privind procesul de autorizare al acestui proiect precizăm faptul că, nu este nimic altceva decât o tentativă eșuată de discreditare care este demontată chiar de către instituțiile menționate de cei care s-au ocupat și orchestrat aceste neadevăruri.

Precizăm faptul că, dezvoltarea acestui proiect cât și sursele de finanțare sunt mai mult decât transparente fiind și în trecut, cum este și normal, supuse controlului autorităților competente rezultatul fiind de fiecare dată același - nu există elemente ilegale în derularea business-ului.

Reiterăm ferm faptul că TSC împreună cu Consorțiul PHG își continuă drumul în realizarea Transilvania Smart City, singurul  Smart City din România, care vine cu un nou concept de Smart living accesibil tuturor cetățenilor, spații de locuit Smart pentru tineri cât și un concept de oraș în oraș unde toate facilitățile necesare traiului de zi cu zi se află în imediata proximitate, urmărind noua tendință în urbanism care propune reorganizarea cartierelor astfel încât nimeni să nu fie nevoit să călătorească mai mult de un sfert de oră de acasă pentru a putea accesa orice serviciu de bază, reducând astfel emisiile de carbon și îmbunătățind calitatea vieții”.

Comentarii Facebook