Poliția animalelor Cluj a făcut razie la asociațiile de animale, în loc să verifice modul în care sunt predați câinii de luptă abuzatorilor


Zeci de câini de luptă au fost restituiți miercuri, 18 ianuarie, proprietarilor care i-au abuzat, ca urmare a unei decizii a instanței pe care iubitorii de animale o contestă de zile bune. Oamenii și asociațiile care luptă pentru drepturile animalelor au făcut și proteste și au cerut Poliției Animalelor din cadrul IPJ Cluj să fie prezentă la adăpostul din Turda în momentul predării animalelor.

Ce a făcut Poliția Animalelor în 18 ianuarie? S-a dus în control la asociațiile care protestau cel mai tare. 

Ca să întăresc de ce tot lansez acuzații. Biroul pentru Protectia Animalelor - I.P.J. CLUJ în loc sa meargă la Turda, cum am cerut într-o petiție, mai multe asociații, marți au fost în control la una și miercuri în control la a doua. Ăștia pe lângă că sunt rău intenționați sunt și răzbunători.

O parte din câini sunt nemicrocipati, niciunul sterilizat, au urechile cupate, o altă infracțiune, iar toate acestea nu sunt văzute de anchetatori, în schimb Poliția a pornit în control la asociațiile de protecție a animalelor să verifice deținerea legală a câinilor. 

Nici transportul câinilor nu a fost conform legii, dar nici asta nu a văzut Poliția și nici nu au răspuns apelului făcut la 112.

Noi am cerut miercuri, 18 ianuarie, pe toate căile să vina la ora 8.00 la Turda, cu adresă cu tot, să aplice legea. 

În jurul orei 12.40, reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor au sesizat faptul că din localitatea Bogata, se efectuează transport necorespunzător al animalelor.

În acest context, după primirea sesizării, operatorul 112 a transmis datele patrulelor din teren, în vederea identificării autoturismelor în cauză, verificare aspectelor reclamate și luării măsurilor legale.

În jurul orei 13.50, un echipaj de poliție din cadrul Secției Rurale Poliție Baciu a identificat cele două autoturisme pe raza localității Baciu. La momentul respectiv animalele nu se aflau în autovehicule”, a relatat reprezentantul uneia dintre asociații.

Poliția Cluj susține că a verificat modul în care se făcea transportul și nu s-a găsit nimic ilegal.

”În jurul orei 12.40, reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor au sesizat faptul că din localitatea Bogata, se efectuează transport necorespunzător al animalelor.

În acest context, după primirea sesizării, operatorul 112 a transmis datele patrulelor din teren, în vederea identificării autoturismelor în cauză, verificare aspectelor reclamate și luării măsurilor legale.

În jurul orei 13.50, un echipaj de poliție din cadrul Secției Rurale Poliție Baciu a identificat cele două autoturisme pe raza localității Baciu. La momentul respectiv animalele nu se aflau în autovehicule”, au recunoscut cei de la Poliția Cluj.

Judecătorii din Cluj, decizie scandaloasă în ceea ce privește cazul câinilor de luptă găsiți vara trecută: Animalele se întorc la stăpânii abuzatori

De altfel, Poliția Animalelor Cluj a verificat în mai 2022 locul din Baciu, unde se țineau luptele între câini și nu au văzut nicio problemă, deși se vedea că animalele sunt lovit și rănite.

În iunie 2022, ofițerii de la Europol și Serviciul Secret al SUA au descins în Baciu și au oprit toată activitatea ilegală, pe care Poliția Animalelor Cluj nu a observat-o.

e3c4c9d84aad0350833820d9a975dc64.jpg

Comentarii Facebook