Miercuri 24 Aprilie

Cluj-Napoca: 5 blocuri de 11 etaje apar pe strada Moș Ion Roată. Telegondola lui Ștefan Berciu e chiar un proiect SF


Milionarul Ștefan Berciu, consulul onorific al statului Burundi, a primit un PUZ pentru a face 11 blocuri pe strada Moș Ion Roată, din Cluj-Napoca, dar încă nu a fost semnat de arhitectul județului.

Proiectul celor 5 blocuri de 11 etaje trebuie să ajungă în dezbatere publică și numai apoi va fi votat în Consiliul Local. Ștefan Berciu s-a lăudat că va face 10.000 de apartamente, heliport și telegondolă, dar ultimele par a fi numai chestiuni de reclamă, pentru că nu s-a discutat despre ele.  

”Respectivul proiect a fost discutat de mai multe ori în Comisia de Urbanism, chiar de multe ori, pentru că discutăm despre un ansamblu destul de mare. Acest ansamblu va schimba zona și va crea un pol puternic de interes, la atâtea apartamente. 

PUZ-ul a fost propus ca o dezvoltare în mai multe etape. S-a discutat despre prima etapă în care face 5 blocuri, unde va trebui să facă și o creșă, iar apoi să facă grădiniță, terenuri de sport. Mai sunt impuse condiții de utilități și asfaltare.

S-a ajuns la o concluzie că în faza unu ar fi în regulă lucrurile”, a declarat Dan Tarcea.

Despre heliport și telegondolă nu s-a discutat în PUZ

Ideile de telegondolă și heliport nu s-a discutat la PUZ. Trebuie să fie propunere în PUZ și ar fi excepțional să fie făcute. Cu cât se fac mai mult investiții e bine. E foarte bine să fie distribuite coletele cu dronele, să fie heliport și telegondolă, numai să se și realizeze. În toate comisiile în care eu am participat nu s-a discutat despre heliport. Despre telegondolă s-a spus dacă am dori să facem, dar asta e într-o etapă ulterioară, care va fi discutată la un alt moment, nu acum”, a mai declarat Dan Tarcea.

PUZ-ul mai trebuie completat cu documente și apoi să fie supus dezbaterii publice. ”Planul Urbanistic Zonal (PUZ) este în etapă, încă nu a fost promovat în Consiliul Local. Trebuie să stea în dezbatere publică. După ce trece un PUZ de Comisia de Urbanism trebuie să mai stea o dată încă 30 de zile în dezbatere publică. Încă nu a ajuns în etapa de dezbatere publică, pentru că mai trebuie niște documente și apoi arhitectul șef va semna pentru a ajunge în dezbatere.

Acolo investitorul propune să facă cinci blocuri (n.red. 11 etaje fiecare / circa 800 de apartamente), o creșă pe care să o cedere municipalității, sensuri giratorii și străzi pentru a putea să preia traficul din zonă. 

Centura metropolitană trece prin zonă la 500 de metri și 5 blocuri nu vor fi o problemă. Oamenii trebuie să construiască respectând niște reguli. Le-am impus spații verzi, creșă și grădiniță, pentru ca oamenii să nu mai trebuiască să vină în oraș pentru ele”, a mai declarat Dan Tarcea. 

Telegondola ar urma să lege cartierul de Iulius Mall și de Aeroport.  Un kilometru de telegondolă costă între 5 și 10 milioane de euro, astfel că proiectul este ușor fantezist și pare a fi propus pentru a ”vinde” zona.

Proiect imobiliar SF la Cluj? Cu telegondola de la bloc la Iulius Mall. Dronele vor livra produsele

Comentarii Facebook