Vineri 12 August

Au fost prinși țeparii care au înșelat sute de clujeni cu cabanele de la Gilău, care nici nu existau


În cursul lunii decembrie 2020, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale au demarat din oficiu ample activități investigative, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, falsuri privind identitatea și uz de fals.

În fapt, cu ajutorul unor anunțuri online, bănuiții induceau în eroare persoanele prin oferirea spre închiriere a unor cabane presupuse a fi situate în diverse zone turistice ale țării (comuna Gilău, județul Cluj, comuna Horea, județul Alba, comuna Părăieni, județul Hunedoara, comuna Breaza, județul Prahova) solicitând sume de bani cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, cu titlu de avans, fără ca serviciile respective să fie onorate.

Țeapă cu cabane la Gilău de Revelion! A crezut că a închiriat așa ceva, cu 2000 de lei. Ce a urmat - FOTO

Din informațiile rezultate până în prezent, prejudiciul stabilit este de aproximativ 41.000 de lei, însă în cauză există indicii că valoarea acestuia ar putea fi de peste 100.000 de lei.

Pentru documentarea întregii activiăți infracționale, cercetările au fost extinse,  fiind puse în executare 9 mandate de percheziție domiciliară în mai multe locații din țară, respectiv în municipiul București, în județul Argeș și Vâlcea, fiind ridicate bunuri susceptibile de a face obiectul activității infracționale.

Trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor au fost reținute pentru 24 de ore, iar ulterior arestate preventiv.

Au fost identificate 29 de persoane vătămate, însă până în prezent nu a fost stabilit cu exactivitate numărul acestora.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Structurilor subordinate – Brigăzile de Operațiuni Speciale București, Pitești și Cluj.

În cauză cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Persoanele care au fost victimele infracțiunilor cercetate în cadrul dosarului penal (persoane care au fost păgubite în perioada septembrie-decembrie 2020, sub pretextul închirierii unor cabane la munte în perioada Revelionului, în județele Cluj, Alba, Hunedoara și Prahova) și care nu au sesizat până în prezent organele de poliție, sunt rugate să se adreseze Poliției municipiului Cluj-Napoca!

În decembrie 2020, Știri de Cluj a scris despre o cabană închiriată la Gilau, prin intermediul internetului, care de fapt de găsea în Austria. Acestei țepe i-au căzut victime o serie de persoane, care au plătit avansul pentru a închiria cabana care nu exista la Gilău. Citiți AICI detalii.

Comentarii Facebook