Marti 24 Mai

Parcul Est este rampă de gunoi pentru RADP Cluj. Ecologiștii clujeni cer de urgență deschiderea parcului Est - FOTO


Ecologiștii clujeni din Asociația Societatea Organizată Sustenabil S.O.S cer ca Parcul Est să fie de urgență, iar RADP Cluj să nu mai depoziteze acolo moloz. 

Cel mai mare parc al Clujului deschis din martie 2021

Prima arie naturală urbană protejată a orașului

Cerem ca acest spațiul public verde propus de campania noastră, alături de urbaniști, ecologiști și de locuitori din zonă să fie deschis din luna martie. 

1. Curățarea parcului de deșeuri aruncate ilegal. Am făcut zeci de sesizări până acum, iar soluțiile sunt la îndemână.

2. Montarea unor bariere care să limiteze traficul auto pe strada Bulandra, cu acces strict pentru RADP, pentru a limita depozitarea deșeurilor ilegale și pentru a permite vizitarea arealului.

3. Demontarea panourilor RADP care interzic deplasarea pietonilor în parcul acceptat de Primărie și realizarea unei noi signalistici care permite accesul pietonal și ciclist spre Baza Sportivă Gheorgheni și zona lacurilor.

4. Interzicerea depozitării de materiale de construcții și de moloz de către RADP pe sute de metri care distruge habitatele și biodiversitatea și îndeamnă alți clujeni să își arunce gunoaiele în fosta pepinieră.

5. Acceptarea sfatului juriului internațional de a avea un custode / curator al spațiului care colaborează cu autoritățile, mai ales în condițiile în care Asociația Societatea Organizată Sustenabil S.O.S continuă campania propunând ca o parte din Parcul Est, zona mlăștinoasă, ultimele lacuri, o parte din pârâul Becaș și din pepinieră, să fie desemnată prima arie naturală urbană protejată a orașului”, a semnalat Adrian Dohotaru, Director executiv SOS.

Acesta a declarat pentru Știri de Cluj că acum RADP Cluj depozitează moloz acolo și atunci și alți clujeni merg acolo și fac exact același lucru.

Directorul RADP Cluj, Ion Pantelimon, nu a răspuns la telefon pentru a explica de ce RADP Cluj, instituție subordonată Primăriei Cluj-Napoca depozitează acolo moloz.

Comentarii Facebook