Au dat zeci de mii de euro, dar nu si-au mai primit apartamentele. Dezvoltatorul a intrat in insolventa - VIDEO

Peste 50 de familii care si-au cumparat apartamente in ansamblul imobiliar de pe strada Rasaritului au ramas si cu banii dati, si fara locuinte.

 

Oamenii spun ca termenul de finalizare a apartamentelor achizitionate in 2008 si 2009 era 1 august 2009, dar ca aceasta a fost amanat de mai multe ori. Abia anul acesta au aflat ca dezvoltatorul imobiliar de la care au cumparat a intrat in insolventa, iar blocul inca nu a fost finalizat.

 

"Am incheiat un contract in 2009 cu CDI si am platit un apartament integral in valoare de 35.000 de euro si a intrat in insolventa, probabil urmeaza falimentul si nu stim ce avem de facut mai departe, ramanem si fara apartament, ramanem si fara bani", a declarat Victor Chis, unul dintre proprietari. "Am dat un avans de 10.000 de euro si apoi cate 350 de euro rata lunar, timp de un an", sustine o alta proprietara, Luciana Cret.

 

"Baiatul meu a dat in 2008 45.000 de euro. A luat bani de la banca, tot salariul lui se duce pe rata la banca si e disperat, are doi copii mici. Sunt ridicate pana la etajul trei, s-au sistat lucrarile, a intrat in insolventa", spune Maria Craciun.

 

Oamenii spun ca doar o parte dintre ei s-au inscris la masa creditorilor, altii fiind respinsi pe motiv ca s-au prezentat prea tarziu. Deputatul Mircia Giugiu, la cabinetul caruia s-au prezentat oamenii, a initiat o intalnire cu reprezentantii unei banci in vederea gasirii unei solutii pentru continuarea investiei. Parlamentarul spune ca a initiat un proiect de lege pentru rezolvarea unor astfel de cazuri, care sunt tot mai numeroase.

 

"Am initiat un proiect de lege prin care toate aceste constructii incepute sa fie preluate de ANL, iar ANL sa-si recupereze banii prin apartamentele care nu sunt vandute", a declarat deputatul Mircia Giurgiu.

Comentarii Facebook