ATENȚIE la ce numere de telefon răspundeți! În România a apărut o nouă escrocherie de tip wangiri


Operatorul telecom Orange România îi avertizează pe clienții săi să fie atenți la fraudele de tip wangiri.

Îți atragem atenția asupra fraudei de tip wangiri, prin care persoane necunoscute încearcă să obțină câștiguri ilegale prin apelarea unor numere aleatoare. Îți recomandăm să nu suni înapoi numere necunoscute de la care ai apeluri pierdute, cu prefixe internaționale ale unor țări exotice. Detalii pe www.orange.ro/fraud”, este mesajul transmis de Orange.

Ce înseamnă wangiri?

Numele acestui tip de escrocherie vine din limba japoneză, în care înseamnă ”sună o dată și închide”. Autorii infracțiunii generează, de pe numere internaționale cu supra-taxare, apeluri bulk către numere aleatoare. Celor care răspund sau sună înapoi li se solicită să rămână cât mai mult timp conectați în convorbire, costurile regăsindu-se ulterior pe factură.

Apelurile în masă sunt date cu ajutorul unor programe care automatizează procesul. Uneori, cei apelați aud reclame la diferite produse și servicii, fiind îndemnați să sune înapoi.

Pentru a nu fi buni de plată, utilizatorii nu trebuie să răspundă la apeluri neașteptate, primite de la numere internaționale. 

Comentarii Facebook