Atât s-a putut! Un clujean și-a parcat mașina pe jumătate în drum, blocând și trotuarul - VIDEO


Un clujean a reușit parcarea lunii martie, după ce și-a lăsat mașina pe zona de acces la bloc, jumătate în stradă și jumătate pe pista de bicicliști.

Mașina a fost parcată pe Calea Someșeni, aproape de sensul giratoriu de lângă podul IRA. Cel mai probabil, șoferul nu a găsit seara nicio parcare liberă așa că a improvizat. Dimineața, toate mașinile din jurul lui au plecat, iar el a rămas parcat, dacă putem spune asta, într-un mod care pune în pericol traficul în zonă.

Zona respectivă este în curbă, iar vizibilitatea este redusă din cauza acestei parcări. În plus, și pista de biciclete este blocată.

Lipsa parcărilor îi face pe mulți șoferi să recurgă la tot felul de invenții pentru a putea să lase undeva mașina personală.

Clujul are peste 300.000 de mașini

În Cluj-Napoca, în 2023 erau deja 300.000 de autoturisme, iar în primele 8 luni ale anului tercut s-au înmatriculat alte 8000. Primarul Emil Boc ar vrea implementeze la Cluj soluțiile din Asia, unde dacă nu ai loc de parcare, nu poți avea autoturism.

Benzile dedicate vor continua ca politică de extensie a transportului public în Cluj. E suficient să te urci pe autobuz de aici de la Memorandumului și să te duci cu mașina și să vezi cât timp faci. E simplu ca bună ziua. E de ordinul evidenței că ele aduc beneficii și sunt viitorul. Evident că mașina nu va putea fi scoasă din oraș, dar va putea fi prioritizat transportul public, în așa fel încât mai mulți oameni să meargă cu transportul public și mai puțini cu mașina. 

Numărul de mașini crește, dar noi nu avem ca în Asia politici prin care nu poți să îți cumperi mașină, dacă nu ai loc de parcare. În Asia, dacă nu ai loc de parcare, nu îți cumperi mașină. Așa era în Shanghai. Acolo e altă politică. La noi, însă, e invers. Cumperi mașini câte vrei și după aceea, în trafic, noi prioritizăm transportul public și dăm șansa celor care nu poluează și celor care vor să facă un efort ca să ajungă mai repede unde merg, fără să interzicem mașina, care este un drept constituțional”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a declarat de mult timp război șoferilor din oraș, desființând foarte multe parcări, prioritizând zonele pietonale fără a asigura alte artere de trafic care să preia autoturismele care nu mai au acces pe drumurile redate publicului pietonal. 

WhatsApp Image 2024-03-25 at 10.41.36.jpeg

Comentarii Facebook