Miercuri 1 Februarie

Asistent social din Turda, arestat pentru relaţii sexuale cu o fetiţă de 11 ani dintr-o casă familială. Detalii ȘOC

 

Un asistent social de 32 de ani, angajat ca asistent social într-o casă de tip familial din Turda, judeţul Cluj, a fost arestat pentru 29 de zile după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fetiţă de 11 ani din centru, cu acordul acesteia. 

 

Asistentul social s-ar fi filmat și fotografiat.

 

În 2 octombrie, Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că în municipiul Turda un bărbat în vârstă de 32 de ani a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că cele sesizate se confirmă. În urma cercetărilor efectuate, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi o zi mai târziu a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, iar instanţa a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor”, a spus Simona Vornicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

 

Directorul casei familiale private ”Lucas” din Turda, Daniela Constantinescu, a declarat că a găsit în calculatorul bărbatului toate probele și apoi a sunat la poliție.

 

În 2 octombrie a fost sesizată Poliţia după ce s-au descoperit într-un calculator mai multe fotografii indecente făcute de angajatul nostru unei minore. Am predat probele la Poliţie şi am sesizat şi Direcţia Judeţeană de Protecţie a Copilului Cluj. Nu ştiu nimic despre faptul că angajatul nostru ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minora, aşteptăm concluziile oficiale ale anchetei Poliţiei. Am dus fata şi la IML, dar nu avem un rezultat al cercetărilor. Bărbatul are 32 de ani şi a fost angajat din aprilie 2012 în centrul nostru ca asistent social. În centru sunt internaţi, în total, opt copii”, a spus Constantinescu.

 

Minora este acum consiliată psihologic. ”Trauma este evidentă şi adâncă, pentru că vorbim de o minoră de 11 ani care a întreţinut relaţii sexuale cu un adult, cu consimţământ, deci nu este o faptă de viol sau abuz. Aici este marea dilemă a noastră, pentru că intervenţia va fi un pic mai complicată. În plus, s-au descoperit şi un filmuleţ video ca pentru adulţi şi fotografii cu fetiţa”, a spus directorul Direcţiei Judeţene de Protecţie a Copilului Cluj, Daniel Tămaş.

Comentarii Facebook