Incercarea arhitectilor de a bloca lucrarile la stadionul "Ion Moina", respinsa de Tribunalul Cluj

Tribunalul Cluj a respins actiunea arhitectilor care au cerut anularea autorizatiei de construire a stadionului Ion Moina. 46 de arhitecti au solicitat in instanta sistarea lucrarilor de construire a arenei sportive si anularea planului urbanistic zonal.



"Instanta a luat decizia fireasca. Pe de alta parte ne gandim serios la a-i actiona, la randul nostru, in instanta pe cei care au incercat blocarea sau intarzierea unui proiect pe care comunitatea clujeana il asteapta de foarte mult timp. Solicitandu-le despagubiri am descuraja pe viitor acest mod de blocare sau intarziere a unor proiecte publice, prin actionarea in instanta, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Tise a declarat ca pana acum a fost investita suma de 6 milioane de euro in construirea stadionului si ca sistarea lucrarilor ar fi un lucru inacceptabil.

 

Grupul de arhitecti au contestat in instanta autorizatia de construire emisa de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, iar pe rol este o alta actiune prin care se cere anularea Planului Urbanistic Zonal, care sta la baza eliberarii autorizatiei de construirea a stadionului "Ion Moina".

Comentarii Facebook