Doi dintre tiganii care s-au batut la Suceagu, jud Cluj, au fost arestati pe 29 de zile

Judecatorii au decis astazi ca doi dintre cetatenii de etnie rroma care s-au batut in localitatea Suceagu, judetul Cluj sa fie arestati pe 29 de zile. Cel de-al treilea inculpat adus in fata instantei are interdictie de a parasi localitatea.

 

Florin Filip, Aladar Filip si Robert Filip au fost adusi astazi in fata instantei clujene. Ei sunt acuzati de distrugere, violare de domiciliu, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.


In urma scandalului din localitatea clujeana Suceagu,  dintre doua clanuri de rromi, politistii au retinut sapte persoane . Scandalul s-a soldat cu 7 case distruse si doua persoane ranite.

 

Totul a pornit de la o cearta conjugala, dintre Albert Miko si Iuliana Filip. Femeia ar fi fost  batuta, iar rudele ei din sat, ajutate de trei rromi din Floresti au descins in Suceagu pentru a-l cauta pe Albert si  a se razbuna.

 

Intre cele doua clanuri de rromi au avut loc mai multe confruntari.  Prima s-a produs in 26 ianuarie, la ora 23.30, cand clanurile de rromi s-au batut in strada. Agresorii au revenit in sat si pe parcursul noptii. Distrugerile s-au produs, insa,  in 27 ianuarie, cand geamurile si usile de la sapte case au fost sparte si doi oameni raniti.



Sapte persoane au fost retinute de politsti. Cele doua care au primit astazi mandate de arestare vor sta dupa gratii cel putin 29 de zile, iar celelalte cinci sunt cercetate in stare de libertate.

Comentarii Facebook