Aquaparkul Clujului se va face în Grigorescu. Cum a trecut Emil Boc de la ”Nu se poate”, la facem noi studii - EXCLUSIV


Aquaparkul Clujului se va face în Grigorescu, pe locul ștrandului Sun. 

Știri de Cluj a aflat despre locație cu câteva momente înainte de ședința Consiliului Local, de luni, 22 august. Emil Boc a anunțat că acum aleșii locali vor vota alocarea fondurilor pentru realizarea studiilor de fundamentare pentru acest Aquapark, care va fi făcut unde este acum ștrandul Sun.

Primarul Emil Boc anunța săptămâna trecută că zilele următoare va spune unde se va face viitorul Aquapark. La ședința Consiliului Local, de luni, 22 august, primarul a făcut lumină și a spus că zona aceasă este cea a ștrandului Sun, din Grigorescu. 

În trecut, această locație a mai vehiculată pentru a găzdui un Aquapark, dar tot primarul Emil Boc spunea că acolo nu se poate face nimic din cauza rețelelor de apă și electricitate.

În 2012, când se purtau aceste discuții, tot Emil Boc a precizat că nimeni nu a participat la licitația de atunci tocmai din cauza acestor magistrale. ”Am scos de două ori la licitație acest proiect, dar nimeni nu a fost interesat. Am întrebat și eu de ce și mi s-a spus că există acolo o magistrală de apă care trece fix pe terenul strandului și care ar trebui mutată pentru construirea bazinelor și a celorlalte instalații. Costul ar fi de câteva milioane de lei numai pentru mutarea conductei, dar mai este și rețeaua de înaltă tensiune”, a declarat primarul Emil Boc, în 2012.

Aquapark -ul din Grigorescu ar fi urmat să aibă minim doua bazine, dintre care unul acoperit, iar investiția ar fi urmat să se ridice la 43 de milioane de lei.

Valoarea totală a proiectului este de 43,7 de milioane de lei, din care construcțiile vor fi de 23 de milioane de lei. De asemenea, vom avea un hotel, magazine, terenuri de sport, spații verzi și parcări”, au precizat reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca la anunțarea licitației pentru aquaprak -ul de la ștrandul SUN, în aprilie 2011.

Nimic nu s-a mai făcut, iar apoi s-a discutat despre un Aqoapark în Gheorgheni, dar s-a revenit tot în Grigorescu. 

Primarul Emil Boc a mai suferit schimbări de atitudine și în privința altor proiecte:

- Despre trenul metropolitan, Emil Boc a spus că nu se poate face pentru că se opun cei de la CFR Călători

- Metroul nu era rentabil, pentru că ar costa foarte mult. De câțiva ani, metroul este viabil și chiar indispensabil.

Emil Boc a spus de ce nu se poate face METROU la Cluj. Ar costa ENORM un metrou din Floresti la Aeroport

Untitled.jpg

Comentarii Facebook