Aquapark în Chinteni, dar oamenii vor apă, gaz, asfalt: Nu mai vrem ca școala să fie în magazinul alimentar

 

Comuna Chinteni a fost inclusă de Guvern pe lista de finanțare pentru un Aquapark.

 

Tot în comună urmează să fie amenajat lacul, dar și construit un Aquapark, cel puțin aceste proiecte figurează pe hârtie.

 

Aquaparcul ar urma să se desfășoare pe 6,6 hectare. 

 

În urmă cu 3 ani de zile am început să muncim la aceste studii de fezabilitate în ceea ce priveşte amenajarea unui Aqua Park pe o suprafaţă de 6,6 hectare şi amenajarea lacului Chinteni. În momentul în care am avut gata studiile de fezabilitate le-am depus la Ministerul Turismului. În momentul de faţă avem un studiu de fezabilitate acceptat de Ministerul Turismului", a declarat Lucia Suciu, primarul comunei Chinteni, la Realitatea FM Cluj.

 

Investiția este de 20 de milioane de euro. ”Acest Aqua Park este foarte bine structurat, foarte bine gândit. Am cerut proiectanţilor să prevadă o zonă pentru parcări, sunt prevăzute peste 1000 de locuri de parcare pe zona respectivă. Acest Aqua Park se va construi într-o zonă de pantă. La bază avem zona pentru cei de vârste mici, pe urmă venim pentru persoanele de vârsta mea care nu mai au adrenalină la maxim, iar în partea de sus este doar pentru acei tineri care doresc să utilizeze toboganele care vor fi la peste 20 de metri înălţime. Valoarea totală a investiţiei, amenajarea lacului şi Aqua Parkul se ridică la 20 de milioane de euro. Aceasta este suma prevăzută în studiile de fezabilitate. Cu siguranţă, când vom avea licitaţiile publice încheiate, suma va fi mai mică. Partea financiară va fi alocată de la începutul anului viitor”, a mai spus edilul.

 

 

Oamenii vor lucruri mult mai simple. ”Vreau să semnalez starea deplorabila in care satele din com Chinteni sunt lasate de Primaria, care acum isi flutura noul proiect de Aqua Parc(!!). Pt noi ca si locuitori in aceasta comuna cu sate care nu au vazut vreodata apa de retea, gaz, asfalt, fara scoli magazine (Satu Lung)....e ceva de nesuportat si am aprecia sa se mediatizeze acest aspect in speranta ca in acest al mandat ... se poate face ceva pt aceste sate lasate in batjocura la doar 10 km fata de Cluj (!) ... Drumul Cluj - Padureni - Satu Lung - Borsa - Rascruci era altadata un drum utilizat de transport in comun. Acum îți trebuie ATV ca să umbli pe el”, ne-a semnalat Alina.

Comentarii Facebook