Aprovizionarea Clujului cu apă din Tarnița a fost oprită, după ce au fost găsite medicamente expirate în apă - FOTO


  • Captarea apei din lacul Tarnița a fost oprită, după ce au fost găsite medicamente expirate în apă
  • Rocsana Contraș, șeful Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate, a sesizat marți că sunt baxuri cu medicamente aruncate pe versantul care coboară de pe DJ107P 
  • Poliția a deschis un dosar penal. Detalii în textul de mai jos
  • DSP Cluj a dispus sistarea alimentării cu apă a Clujului, până când lucrurile nu vor fi lămurite

Rocsana Contraș, șeful Serviciului Salvamont Cluj departament Arii Protejate, a sesizat marți Știri de Cluj după ce a sesizat că în apă, pe plajele de la Tarnița și pe versantul de lângă DJ107P sunt baxuri cu medicamente aruncate.

DSP a dispus sistarea alimentării cu apă a Clujului până la lămurirea lucrurilor. ”Este o procedură când apare un incident. Se fac analize pentru a se vedea. Noi am testat apa potabilă și este în parametri”, a declarat directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu.

La data de 23 februarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în zona lacului Tarnița, au fost aruncate diverse tipuri de medicamente. 

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că în două locuri diferite a versantului situat între luciul Lacului Tarniţa şi DJ107P au fost aruncate trei tipuri de medicamente. 

La faţa locului s-au deplasat şi  lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, Apele Române, Compania de Apă, Laboratorul de Calitatea Apei Someş-Tisa, Poliţia Locală Gilău, care au efectuat activităţi specifice. 

Totodată, s-a luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică, aceştia precizând faptul că a fost oprită captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din Lacul Someşu-Cald.

Până la lăsarea întunericului s-a procedat la colectarea a 9 saci de polietilenă cu medicamente, verificările fiind continuate şi în cursul zilei. 

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infectarea apei, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Comentarii Facebook