Dacie veche, lăsată 13 ani sub cerul liber, transformată într-o bijuterie pe roți - FOTO


  • Dacie din 1976 restaurată de un tânăr din Alba, pasionat de autoturisme
  • Mașina a fost readusă, în trei ani, la starea în care era când a ieșit pe porțile uzinei Dacia
  • Dacia 1310 nu a mai fost condusă de minim 10 ani

Un tânăr din Sebeș, Alba, a transformat un autoturism Dacia 1300, din 1976, care a stat 13 ani sub cerul liber, într-o bijuterie.

Radu Afrapt (26 de ani) a lucrat trei ani la restaurarea mașinii, care a fost condusă zeci de ani de bunicul lui. După moartea acestuia, acum 15 ani, mașina a rămas abandonată, până acum trei ani când a început restaurarea.

Masina era in comuna Sasciori, în curtea bunicilor mei. Era intr-o stare deplorabila, practic nimeni nu mai credea ca se poate face ceva cu ea. Timp de trei ani am muncit sa o repar si sa o readuc exact la forma pe care a avut-o la iesirea din fabrica. Am facut-o in memoria bunicului meu”, a spus Radu pentru Adevarul.

Principala sa ocupatie este tatuajul, dar, in timpul liber, se dedica si meseriei de mecanic auto. Autoturismul a fost gata in urma cu circa doua saptamani si functioneaza cu vechiul sau motor, care era in stare buna si avea 90.300 de kilometri la bord. „Am cautat peste tot piese noi, pe la magazine, pe la prieteni. Acolo unde nu am gasit am pus si unele folosite pe care le-am reconditionat. Toate piesele de pe masina sunt originale, de Dacia. Pana si antigelul este de tipul celui folosit pe aceste autoturisme, de culoare verde”, completeaza tanarul din Sebes.

masina-dacia-repraratii-sebes-1.jpgmasina-reparatii-dacia-sebes.jpg

Comentarii Facebook