Duminica 26 Septembrie

S-a dat startul vaccinării profesorilor. 62 de centre mobile de vaccinare în toată țara


  • Miercuri, 24 februarie, începe etapa specială de vaccinare a cadrelor didactice
  • 128.000 de persoane sunt programate la vaccinare
  • Peste 42.000 de cadre didactice au fost deja imunizate
  • Peste 60.000 de profesori vor fi vaccinați până pe 10 martie


Miercuri, 24 februarie, începe etapa specială de vaccinare a profesorilor în 23 de județe, care deschid centrele de vaccinare.

Până pe 10 martie, vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe și grădinițe, a anunțat ministrul Educației.

În total, 62 de centre de vaccinare se deschid zilele acestea în toată țara, dintre care 42 de locații sunt pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar și 20 pentru cele din sistemul universitar, a mai comunicat Sorin Cîmpeanu.

Peste 100.000 de cadre didactice sunt programate la vaccinare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a declarat că peste 42.000 de angajați din sistemul de educație au fost deja vaccinați și 128.000 sunt programați în perioada care urmează.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că:

-23 de județe deschid centrele de vaccinare miercuri, 24 februarie

-14 județe deschid joi, 25 februarie

-2 județe deschid vineri, 26 februarie

-3 județe deschid luni, 1 martie

În cadrul acestei etape speciale care începe miercuri și se termină pe 10 martie, vor fi vaccinate doar cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar și tot personalul din creșe și din grădinițe.

42.000 de angajați din sistem au fost deja vaccinați

Vaccinarea profesorilor reîncepe miercuri, 24 februarie, și se încheie pe 10 martie, dată până la care se estimează că aproximativ 60.000 de persoane din sectorul educațional vor primi prima doză, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că peste 42.000 de angajați din sistemul de Educație au fost deja vaccinați și 128.000 sunt programați în perioada următoare. Vaccinarea va fi asigurată de echipe mobile noi, nu de personalul care este acum în centrele de vaccinare.

Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost deja vaccinate din rândul personalului didactic și aproximativ 128.000 de persoane sunt programate”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Modalitatea de programare și de derulare a activităților de vaccinare a fost transpusă „într-o instrucțiune, care deja a fost transmisă către fiecare județ, către Direcțiile de sănătate publică și, de asemenea, către Ministerul Educației încă din cursul zilei precedente”, a mai spus coordonatorul campaniei naționale.

Sunt echipe mobile care merg și asigură vaccinarea în anumite spații care sunt special destinate și prevăzute pentru aceste activități cu durată din 24 februarie până în 10 martie. Listele cu personalul care urmează să fie vaccinat au fost deja recepționate de DSP-uri, care stabilesc intervalele orare, iar profesorii vor fi anunțați de către conducătorii unităților de învățământ legat de ora la care să se prezinte”, a spus Gheorghiță.

Vaccinarea profesorilor a început inițial în cadrul etapei a II-a a campaniei naționale împreună cu restul personalului esențial, însă a fost întreruptă și amânată din cauza problemelor cu aprovizionarea dozelor de vaccin și în urma incendiului de la Spitalul „Matei Balș”, când autoritățile din Sănătate au decis prioritizarea persoanelor cu boli cronice și a vârstnicilor, nu a personalului esențial.


Comentarii Facebook