Apostu a batut la pas orasul pentru a sustine Saptamana Mobilitatii. Clujeanul de rand s-a lovit de masini parcate pe trotuar


Primarul Sorin Apostu s-a plimba la pas, lejer, prin zona parcului central, de Saptamana Mobilitatii, dar cei care promoveaza zilnic "miscarea" s-au lovit de masini parcate pe pista de biciclisti.

Sloganul Saptamanii Europene a Mobilitatii "Deplaseaza-te inteligent, traieste mai bine" da ca nuca in perete la Cluj-Napoca. Primarul a reusit sa se miste "inteligent" prin parcul central si pe malul Somesului, dar, in "buricul targului", clujenii s-au lovit de aceleasi vesnice probleme, care fac din Cluj-Napoca un oras "anti-mobilitate", masinile parcate pe trotuar.

Exemplul cel mai clar vine de la Bulevardul Eroilor, unde soferul unei dubite a parcat pe trotuar, blocand total pista de biciclisti. Cazul este graitor, pentru ca vorbim de zona centrala a orasului, unde politistii comunitari "roiesc" in numar mare.

In actiunea sa, primarul Sorin Apostu i-a indemnat pe clujeni sa faca miscare. "Asa ar trebui sa faca orice clujean, sa mearga pe jos, cu bicicleta sau sa alerge. Eu nu mai prea pot face asta pentru ca am probleme cu ligamentele. De la baschet mi se trage si nu mai pot face sport, dar merg cu bicicleta", a afirmat primarul, in timpul periplului prin oras.

Clujeanul de pe bicicleta din imagine, care s-a "lovit" masina parcata pe pista, nu a mai apucat sa zica nimic, dar fotografia exprima cat o mie de cuvinte.

 

Foto: Bogdan Rosca

Comentarii Facebook