Reducerea ajutorului de somaj cu 15 % ii va face pe cei fara un loc de munca sa se angajeze


Conducerea Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Cluj (AJOFM) sustine ca valoarea ajutorului de somaj este apropiata de cea a salariului minim pe economie si acest lucru ii face pe multi clujeni sa nu isi caute un loc de munca.

"Gradul de ocupare redus al persoanelor din evidenta noastra are ca si cauza imediata si reala nivelul apropiat al cuantumului indemnizatie de somaj de nivelul salariului? minim pe economie garantat in plata, fapt care determina un dezinteres sporit al somerilor indemnizati fata de locurile de munca comunicate de catre angajatori", sustine directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

Exemplul oferit de conducerea Agentiei clujene a fost ultima editie a Bursei Generale a Locurilor de Munca din 23 apairlie, unde "din 5.000 de someri indemnizati invitati de catre AJOFM Cluj s-au prezentat numai 2.200 de persoane, care au avut de ales dintre cele 3.500 de joburi oferite".

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, sustine ca somerii clujeni se multumesc cu ajutorul primit si nu vor sa se angajeze. "Cuantumul ajutorului de somaj, se reflecta si in oferta de locuri de munca colectata saptamanal de institutia noastra, in sapatamana 03.05.2010 - 07.05.2010 s-au incadrat 233 de persoane pe cele 1.200 locuri de munca vacante afisate la AJOFM Cluj", sustine Don.

AJOFM CLuj a platiti in luna aprilie indemnizatii de somaj in valoare de 7.806.202 lei, iar prin aplicarea diminuarii de 15 procente suma va fi de 6.635.272 de lei. Economia facuta va fi de 1.170.930 de lei.




Comentarii Facebook