600 de militari din Batalionul 811 Dej pleaca in misiune in Afganistan


Militarii Batalionului 811 "Dragonii Transilvaniei?? din Dej pleaca astazi intr-o misiunea in Afganistan. Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, este prezent la ceremonia de plecare a trupelor romanesti in cea mai fierbinte zona de conflict de pe glob.

Militarii de la Dej ii vor inlocui pe cei din cadrul Batalionului 33 Vanatori de Munte Curtea de Arges si vor avea ca principala misiune sprijinirea fortelor afgane in mentinerea securitatii. "Dragonii Transilvaniei" vor actiona in zona provinciei Zabul, in sudul Afganistanului, in cadrul misiunii ISAF, coordonata de NATO.

Militarii din cadrul Batalionului 811 vor trebui sa asigure si securitatea autostrazii A1, ce face legatura in Kandahar si Kabul. Drumul este frecvent atacat de catre rebeli, in special in zona celor 35 de poduri existente, asa ca misiunea militarilor romani nu va fi una usoara.

 

Militarii din Dej sunt la cea de-a treia misiune pe care o executa in teatrele de operatiuni fie in Afganistan, fie in Irak.

 

La ceremonia din aceasta dimineata de la Dej mai participa pe langa ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, dar si alti oficiali de rang inalt din Armata Romana.

Comentarii Facebook