Aniversare tristă pentru elevul cu sindrom Down din Cluj, care a luat BAC -ul. A fost dat afară IARĂȘI de la școală

 

Mihai Mocean, tânărul cu sindrom Down care a luat BAC -ul în acest an cu media 7, a împlinit 19 ani, dar este din nou nefericit și dezamăgit.

 

Mihai a terminat Liceul Adventist Maranatha, iar în toamnă s-a înscris la Școala Postliceală Christiana, de unde a fost iarăși dat afară pentru că nu ”s-a adaptat” și nu face față cerințelor școlare, din cauza bolii sale. Mama lui Mihai susține că a mai trăit astfel de experiențe cu profesorii și la alte școli, mai puțin la ”Maranatha”, unde cadrele și elevii s-au străduit să îi creeze un loc lui Mihai Mocean.

 

Maria Mocean s-a chinuit să îl țină pe Mihai la o școală normală timp de 12 ani, pentru ca acesta să se poată dezvolta. După ce a luat BAC -ul, Mihai spera să ajungă asistent medical, dar drumul lui a fost curmat din nou.

 

Tânărul nu a fost uitat de foștii lui colegi de la Liceul Adventist Maranatha, care s-au strâns în jurul lui la împlinirea vârstei de 19 ani și i-au trimis zeci de mesaje. 

 

La Multi Ani, dragul nostru Mihai... Cred ca fiecare dintre noi, cei care am fost colegii tai, iti simtim lipsa... Ai castigat un loc special in inima noastra ! Increde-te in Dumnezeu asa cum ai facut-o si pana acum si nu uita suntem mandri de tine ! Domnul sa te binecuvanteze !”, i-a transmis Narci Gui, pe Facebook. 

 

Foștii lui colegi, consideră că Mihai este un exemplu pentru toți. ”Mihai este o persoana speciala pentru noi si cred ca fiecare dintre noi a invatat ceva de la el... Ne-a unit mai mult ca si colectiv si ne-a facut mai sensibili; ne-a demonstrat ca valoarea unei persoane consta in ceea ce este sufletul curat,inocent si sincer, in ciuda aparentelor... Ne este dor de el, pentru ca este o fiinta atat de deosebita si unica... Astazi este ziua lui de nastere si tocmai de aceea am postat aceasta poza cu el, pentru ca sa transmitetm ca nu l-am uitat... Cred ca daca nu ar mai fi fost in viata, as fi folosit alte cuvinte...”, a mai spus Narci Gui.

 

Mihai, nu te vom uita niciodata! Mereu vei ramane in inimile noaste! Esti un exemplu pentru noi, o lectie de viata! La multi ani!”, a scris și Esther Mihaicuta.

 

Mihai....imi voi aduce mereu aminte de toate clipele petrecute alături de tine. Am avut de învățat multe de la tine. Esti un băiat deosebit si plin de calitati. Dumnezeu sa fie cu tine in toți anii vieții tale si sa te binecuvinteze. La multi ani fericiti dragul nostru: Ne lipsesti enorm”, a scris și Oana Oncea.

 

Comentarii Facebook