Agentul de pază de la Aeroportul Cluj, sancţionat după ce i s-a descărcat pistolul

 

Un agent de la firma care se ocupă de paza Aeroportului Avram Iancu din Cluj-Napoca a suferit un incident, în timp ce manipula pistolul din dotare. 

 

UPDATE 1

 

Reprezentanţii Poliţiei Transporturi Feroviare Cluj au declarat că s-a făcut o anchetă în acest caz şi că agentul de pază nu "spărgea nuci", dar că "arma s-a descărcat accidental".

 

Conform celor de la Poliţia TF Cluj, agentul de pază se pregătea să meargă în patrulare şi a luat vesta în care se afla şi pistolul amplasat în toc, pentru a se echipa. Agentul şi-a mutat pistolul, iar arma s-a declanşat, glonţul lovind podeaua, susţin anchetatorii.

 

Agentul de pază a fost sancţionat, conform legii.  

------------------------------ 

UPDATE 2 

 

La data de 15 noiembrie a.c., în incinta aeroportului s-a produs un incident în care a fost implicat un agent de securitate al societăţii private care asigură paza în perimetrul aeroportului.

 

În jurul orei 15:30, în timp ce se afla în încăperea destinată echipei de intervenţie, agentul de securitate a manipulat în mod defectuos arma din dotare, care s-a descărcat accidental.

 

Bărbatul era calificat profesional şi atestat ca agent de pază înarmat, iar firma de securitate avea autorizaţie de deţinere şi folosire a armelor.

 

La faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Cluj, Biroul Transporturi Aeriene, structură subordonată Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că agentul a încălcat prevederile art. 48 din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor, fiind sancţionat cu amendă pentru uz de armă din dotare în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.

 

În urma incidentului, nicio persoană nu a fost rănită”, precizează și IPJ Cluj.

---------------------------

 

Angajatul firmei de pază se afla într-o gheretă din incinta aerogării când s-a gândit că spargă niște nuci cu pistolul.

 

Din cauza șocurilor, arma s-a declanşat, iar agentul a fost rănit uşor în umăr, scrie realitatea.net. 

 

Agentul a fost sancționat pentru încălcarea legii privind paza obiectivelor.

Comentarii Facebook