De ce isi trimite Nokia Jucu muncitorii in concediu fara salariu! Vezi explicatiile


Reprezentantii Nokia au declarat ca au luat decizia de a-i trimite oe angajatii de la fabrica de la Jucu in concediu fara salariu pentru ca productia este in scadere, "in mod natural".

"Volumul nostru de munca inregistreaza, in mod natural, fluctuatii si de aceea exista perioade in care forta de munca necesara este mai mica. Am dezvoltat un plan de activitati pentru aceste perioade respectand Codul Muncii in vigoare, asa cum acesta a fost modificat in mai 2011, si Contractul Colectiv de Munca semnat cu sindicatele. Respectarea prevederilor legale este un aspect fundamental pentru companie si toate masurile luate sunt in conformitate cu legislatia in vigoare", a declarat Anna Simai, Senior Communication Manager, Nokia Central Europe.

Reprezentantii Nokia nu au folosit cuvantul "criza" si au refuzat sa ofere detalii in legatura cu numarul angajatilor de la Jucu trimisi in concediu fara salariu din luna martie si pana in august, daca urmeaza sa fie trimisi si alti agajati in concediu fara salariu sau cu cat a scazut productia fabricii.

Un angajat de la Jucu a relatat pentru Stiri de Cluj ca muncitorii sunt trimis in concediu fara salariu cateva zile pe luna pentru ca nu este de lucru. "Din martie si pana in luna august am fost sunat de nenumarate ori si trimis in concediu fara salariu. Am ajuns sa castig pe luna intra 500 de lei, pentru ca am pierdut bani. Am facut si un grafic lunar pentru a tine sirul zilelor in care am fost sunat dimineata si anuntat ca trebuie sa raman in concediu fara salariu pentru ca nu este de lucru", a povestit Bogdan Colceriu, angajat la fabrica Nokia din Jucu de 3 ani.

Intreaga poveste o puteti citi AICI!

Comentarii Facebook