Miercuri 30 Noiembrie

Angajat Nokia: Colegii spera sa obtina 40 de salarii compensatorii sa isi plateasca ratele la banca


Stiri de Cluj a stat de vorba cu unul dintre angajatii de la fabrica Jucu de la Nokia pentru a afla care este atmosfera cu o zi inainte de a se afla cuantumul salariilor compensatorii pe care le vor primi la disponibilizare.

Stiri de Cluj: Care este atmosfera in fabrica?
Bogdan Colceriu: Toata noaptea in care eu am fost de serviciu s-a vorbit numai despre salariile compensatorii. Oamenii se intrebau 'Oare cat ne da?'. Unii cred ca nu ne vor da nimic, pentru ca daca era sa ne dea ceva ne anuntau demult. Colegii m-au tot intrebat daca nu stiu ceva. Este curiozitate mare.

Stiri de Cluj: Ce spune bursa zvonurilor?
B.C.: Unii vorbesc de 3 salarii, altii de 30 sau chiar de 40. Sunt tot felul de zvonuri, dar, cu toate ca nu stiau cat se da, oamenii nu au redus viteza de lucru. 'Ce bine ar fi sa ne dea vreo 20 de salarii, ca ma duc si imi platesc rata la banca!', a spus o colega de-a mea de banda. Toti se gandesc sa isi plateasca ratele la banci si pana isi gasesc de lucru sa aiba cu ce se descurca.

Stiri de Cluj: Exista tensiune, ar putea izbucni ceva proteste?
B.C.: Atmosfera este destul de tensionata pentru ca sunt curiosi si nu in ultimul rand ma intrebau daca se face la iesirea din schimbul meu sedinta. Toata noaptea s-a vorbit in fabrica numai despre salarii compensatorii si de negocieri. Ba mai mult sefii se uitau deja pe Stiri de Cluj sa vada daca mai scrie ceva nou. Chiar daca e tensiune nimeni nu a vorbit despre proteste. Toti asteapta sa vada negocierile si sa afle cati bani vor primi.

Stiri de Cluj: Spuneai ca se munceste la foc automat. De ce?
B.C.: Inca din luna octombrie ne-au spus ca daca muncim si depasim norma vom primi pe noiembrie salariu dublu. La fel ne-au spus si acum. Oamenii spera sa mai castige ceva bani pe langa salariu. Daca depasim norma in noiembrie, atunci vom incasa inca un salariu in decembrie. Oricum castigurile sunt mici si o dublare ii atrage pe multi.

 

Presedintele sindicatului Nokia Metal, Valentin Ilcas, a declarat duminica, 30 octombrie, ca angajati vor afla pana in 4 noiembrie valoarea salariilor compensatorii pe care le vor primi din partea producatorului finlandez de telefoane mobile.

Comentarii Facebook