Anchetă JENANTĂ a UBB Cluj în cazul profesorilor plagiatori. Comisia de anchetă este îngrijorată de ce cazul a ajuns în presă

 

Comisia de etică, ce anchetează cazul profesorilor care au copiat integral o lucrare de doctorat a unui profesor de liceu, iar apoi au publicat-o, are practici comuniste și securiste. 

 

Profesorii universitari Gheorghe Popescu, de la Departamentul de Economie Politică a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, şi conferenţiarul Radu Danciu, decanul Facultăţi de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Creştine Dimitie Cantemir, au fost acuzați de profesorul de economie de la Liceul de Poştă şi Telecomunciaţii din Cluj Napoca, Valeria Gâdiu, că şi-au însuşit fără drept lucrarea de doctorat a acesteia după care au editat o carte şi şi-au pus numele pe aceasta fără a avea niciun drept. .

 

Comisia de etică a UBB Cluj care anchetează cazul a audiat-o pe profesoara Valeria Gâdiu, fără ca măcar să îl cheme la audieri și pe profesorul acuzat.

 

M-am prezentat la ora convenită în faţa Comisiei, dar membrii acesteia nici nu s-au prezentat şi nici n-au făcut vreo precizare legată de scopul întâlnirii. Pentru ei, neclarităţile în acest caz au fost legate de tirajul în care am publicat cartea şi dacă există un contract între mine şi editura la care am publicat-o”, a spus Valeria Gîdiu la Transilvania LIVE

 

Membrii comisiei de anchetă i-a reproșat profesoarei că s-a dus la presă: ”Nu mi se pare că audierile decurg normal. Membrii Comisiei nu au considerat să analizeze similitudinile dintre cele două cărţi. În schimb, m-au intrebat de ce am mediatizat acest lucru. Sincer, după ce am ieşit de la audieri, am rămas cu impresia că nu voi avea câştig de cauză”.

 

Doi universitari clujeni şi-au însuşit fără ruşine o lucrare de doctorat a unui profesor de liceu

 

 

Comisia de etică urmează să discute și cu profesorul Gheorghe Popescu, de la Departamentul de Economie Politică a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Acesta a spus că nu mai are ce să facă, fapta fiind consumată: ”Acum ce mai pot să zic, decât că îmi pare rău. Trebuia să o citez la bibligrafie”, a spus Gheorghe Popescu.

Comentarii Facebook