Anchetă internă în Poliția Cluj! VICTORIE pentru clujeanul care a reclamat cerșetoria la LIDL - Frunșizului, dar poliția l-a trimis la plimbare


Conducerea Poliției Cluj a demarat o anchetă internă, după ce unui clujean care a reclamat un caz de exploatare a minorilor prin cerșetorie, dar a fost trimis la plimbare. 

La data de 6 noiembrie, jurul orei 20.20, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că în apropierea unei societăți comerciale ar fi fost observate persoane care practică cerșetoria.

Polițiștii au efectuat verificări în acest sens, ocazie cu care au fost identificați doi bărbați de 25 și 34 de ani, însoțiți de 3 copii cu vârste cuprinse între aproximativ 4 și 7 ani care, la momentul legitimării se deplasau pe strada Frunzișului.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări pe linie internă”, precizează conducerea IPJ Cluj.

Clujeanul cu spirit civic a reclamat exploatarea minorilor în fața LIDL Cluj, dar poliția l-a trimis la plimbare

Mihai Deneș a observat că mai mulți copii sunt puși la cerșit și s-a dus la Lidl pentru a-i ”vâna” pe cei care profită de copii.

Clujeanul a relatat cum a încercat el să reclame faptul că în parcarea LIDL, de pe strada Frunzișului, mai mulți copii erau puși la cerșit de persoane adulte. Omul a sesizat Poliția, dar degeaba. Replica a fost că sunt cazuri mai grave de care se ocupă.

Exploatare de minori - în parcarea Lidl România - Cluj-Napoca - Frunzisului.

Povestea a început când, mergând la cumpărături, am observat în parcarea magazinului și prin magazin (LIDL Frunzisului sau LIDL Buna Ziua, ambele din Cluj-Napoca), persoane adulte, însoțite de mai mulți copii ce erau puși să cerșească mâncare și bani de la clienții magazinelor.

Într-o seara friguroasa, acum vreo saptamana, am observat ca acei copii erau morți de frig și totuși erau puși la muncă de acei adulți ”responsabili”. Așa ca m-am hotarat sa merg în fiecare seara sa vad dacă aceasta practica este în forma continua.

Aseara (sâmbătă seara), m-am hotarat sa sun la 112 și sa cer ajutor de la Poliția Română. La 15 minute de la primul apel nu a sosit nici un echipaj de poliție. Am revenit, și doamna polițist de la Poliția Cluj mi-a spus ca sunt cazuri mai grave și mi-a ținut o teorie întreagă despre cum se descurcă ei cu resurse limitate și că nu considera ca exploatarea acestor copii este o urgență”, a relatat clujeanul.

Citește AICI mai departe.

Comentarii Facebook