Marti 7 Februarie

Un clujean a chemat Poliția la Lidl - Frunzișului, unde copiii erau puși la cerșit de adulți. Replica Poliției a fost HALUCINANTĂ


Un clujean a relatat cum a încercat el să reclame faptul că în parcarea LIDL, de pe strada Frunzișului, mai mulți copii erau puși la cerșit de persoane adulte. Omul a sesizat Poliția, dar degeaba. Replica a fost că sunt cazuri mai grave de care se ocupă.

Exploatare de minori - în parcarea Lidl România - Cluj-Napoca - Frunzisului.

Povestea a început când, mergând la cumpărături, am observat în parcarea magazinului și prin magazin (LIDL Frunzisului sau LIDL Buna Ziua, ambele din Cluj-Napoca), persoane adulte, însoțite de mai mulți copii ce erau puși să cerșească mâncare și bani de la clienții magazinelor.

Într-o seara friguroasa, acum vreo saptamana, am observat ca acei copii erau morți de frig și totuși erau puși la muncă de acei adulți ”responsabili”. Așa ca m-am hotarat sa merg în fiecare seara sa vad dacă aceasta practica este în forma continua.

Aseara (sâmbătă seara), m-am hotarat sa sun la 112 și sa cer ajutor de la Poliția Română. La 15 minute de la primul apel nu a sosit nici un echipaj de poliție. Am revenit, și doamna polițist de la Poliția Cluj mi-a spus ca sunt cazuri mai grave și mi-a ținut o teorie întreagă despre cum se descurcă ei cu resurse limitate și că nu considera ca exploatarea acestor copii este o urgență.

Intre timp, intamplator a apărut o mașină a Poliției Locale Cluj.  Eu crezand ca sunt cei trimiși de 112, am indicat polițistului local persoanele reclamate. Acesta mi-a spus ca el a venit intamplator acolo și în prima faza a zis ca nu poate face nimic. Persoanele adulte reclamate, au devenit agresive și-au început sa imi adreseze injurii și sa mă amenințe. 

Atunci, polițistul local, a încercat să-i legitimeze, dar ghinion, aceștia nu aveau niciun act de identitate.

M-am simțit în nesiguranță pentru ca acel polițist nu schița nici un gest în a-mi asigura siguranta. 

Am revenit la 112, și atunci poliția a considerat ca este o urgență și au trimis un echipaj de la poliția națională.

Avant in vedere ca adultii aceei erau recalcitranti polițiștii mi-au spus sa plec acasă și ca ei vor continua să-i identifice pe reclamați.

Trist este ca acest lucru se intampla in parcarilele Lidl Romania. Cu siguranța și cei din conducerea Lidl România cât și cei din conducerea Poliției știu clar de aceste cazuri dar totuși le tolereaza pentru a nu deranja anumite rețele de crima organizata.

O sa fac sesizări scrise către Poliție și Lidl. Voi trimite către presa toate imaginile in speranta ca cineva se va implica și nu va mai tolera aceste acte de exploatare a copiilor”, a relatat Mihai Deneș.

Comentarii Facebook