Cluj: Tânărul care a înjunghiat în gât o femeie la Profi a fost internat ”până la însănătoşire”


Tânărul de 17 ani, fiul unui psiholog cunoscut de la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, a fost internat, la ordinul instanței ”până la însănătoşire sau până la ameliorare”.

Solutia pe scurt: În baza art. 248 alin. 1, 2 şi 8 rap. la art. 247 al.1 şi 2 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi, în consecinţă, dispune internarea medicală provizorie, nevoluntară, într-o instituţie specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii a suspectului D.D.,, cercetat pentru săvârşirea tentativei la omor, p.p.de art.32 al.1 C.penal rap.la art.188 al.1 şi 2 C.penal cu aplicarea art.113 al.3 C.penal. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 08.11.2021”, a decis Tribunalul Cluj.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a confirmat informația și a spus că tânărul a fost dus la spital.

Adolescentul care a înjunghiat în gât o femeia la LIDL Cluj ar putea scăpa

Dacă se dovedește că acesta nu avea discernământ va scăpa basma curată. El a mai fost internat la începutul anului după două cazuri care au șocat opinia publică. A adoptat o pisică, iar apoi i-a scos ochii și i-a trimis clipul celui de la care a adoptat animalul. La scuret timp după acest incident, tânărul a aruncat cu pietre după o femeie și a rănit-o.

Judecătoria Cluj-Napoca a dispus atunci internarea tânărului, dar ulterior Tribunalul Cluj a dispus încredințarea acestuia în grija familiei. 

Vineri seara, în 5 noiembrie, el a atacat cu un cuțit o femeia în magazinul Profi, de pe strada Dunării, din cartierul Între Lacuri, pe care a înjunghiat-o în gât. Victima a fost la un pas de moarte, dar acum evoluția ei este bună, după ce a fost operată. 

Cum a acționat tânărul care a înjunghiat femeia în gât

D.D., 17 ani, a dispărut de acasă vineri seara și în magazinul Profi a înjunghiat în gât o femeie de 33 de ani, pe care nu o cunoștea. ”În jurul orei 18.30, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie ar fi fost lovită de o persoana necunoscută cu un obiect tăietor-înțepător, într-o societate comercială din municipiu, ulterior părăsind locația respectivă.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, identificând o femeie de 33 de ani, din Cluj-Napoca, care a fost transportată în stare conștientă la o unitate medicală, spre a-i fi acordate îngrijiri de specialitate”, precizau anchetatorii. 

Cluj: Care este starea femeii înjunghiată în gât în fața magazinului Profi, de pe strada Dunării

Tatăl acestuia este președintele Colegiului Psihologilor din România - Filiala Teritorială Cluj

Tatăl tânărului, Cristian Delcea, este președintele Colegiului Psihologilor din România - Filiala Teritorială Cluj.

14962781_1494819843867604_8508781767377212319_n.jpg

Copilul a fost internat la București, dar în perioada 5 până în 8 noiembrie a fost ținut într-un salon la Spitalul de Copii, dar a fost vorba despre ceva provizoriu.
Fiul meu este o victimă a sistemului. Un sistem medical care nu a reușit să-i găsească un tratament psihiatric potrivit și care acum nu are proceduri să-l interneze. A existat la Buzău un centru specializat pentru internări dispuse de instanță în cazul minorilor, dar a fost desființat, în rest existând centre pentru adulți. Suntem la București la Spitalul Obreja, de unde ne-au zis că o să conteste ce a dispus instanța și că ni-l dau acasă. Efectiv nu știm ce să mai facem. Eu am plătit bodyguarzi care să-l însoțească, am lucrat mai puțin ca să am grijă de el”, ne-a spus tatăl Cristian Delcea, de profesie psiholog, conform Clujust.ro.

Comentarii Facebook