Amenzi de peste 12.000 lei la taximetriștii de la Aeroportul Cluj și de la Gară, în doar 2 ore



Polițiștii clujeni au efectuat o serie de controale la taximetriștii de la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca și de la Gara CFR. În urma controalelor, polițiștii au dat amenzi de peste 12.000 lei

La data de 26 noiembrie a.c., între orele 11:00 – 13:00, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, împreună cu poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, au executat o acţiune pe linia respectării legislaţiei privind transportul de persoane în regim taxi, în zona Aeroportului Internaţional ,,Avram Iancu” Cluj-Napoca şi a Staţiei CFR Cluj-Napoca”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel, au fost verificate 68 taximetre, fiind aplicate 26 sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.200 de lei. Au fost aplicate sancţiuni la H.C.L 109/2010 privind executarea serviciului de transport public local în regim de taxi, la O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

În cadrul acţiunii au fost depistaţi cinci taximetrişti fără atestate profesionale şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Comentarii Facebook